Voor het jaarlijkse feestje in Wörthersee moeten de leerlingen van Volkswagen iets anders doen dan slingers ophangen en taart klaarzetten. Elk jaar bouwen verschillende automerken van de VAG-groep voor het grote evenement één of meerdere auto’s om tot iets unieks. Audi onthulde eerder al de TT Safari en nu is het de beurt aan Volkswagen.

De Volkswagen Golf GTI Aurora en de Golf FighteR zijn de twee creaties van dit jaar. Op één 24-jarige na, is iedereen die aan de projecten werkte tussen de 19 en 22 jaar. De leeftijden verklaren wellicht het 3.500-Watt geluidssysteem in de Golf GTI Aurora, wat een bijzondere toevoeging is aan een auto die vooral gericht is op prestaties – kijk maar even naar de rolkooi.

De Volkswagen Golf GTI Aurora kreeg vanbinnen extra displays die vitale gegevens van de auto of de prestaties op het circuit weergeven en een tablet met dezelfde informatie voor de passagier. Het vermogen van de 2,0-liter viercilinder steeg naar 380 pk. De basiskleur is Nardo Gray, achterop kozen de studenten voor diep zwart met een pareleffect en de accentkleur is Mint Green.

Volkswagen Golf FighteR

Het tweede project is op basis van Volkswagen Golf R Variant. De gezinsbak kreeg een vermogensinjectie van 100 pk waardoor het vermogen stijgt naar 400 pk. Aan beide kanten wordt de Golf R drie centimeter breder door nieuwe wielkasten en in de grille plaatsen de studenten knipperlichten. De kleuren zijn Misano-rood en Piano-zwart. Je kunt beide auto’s dit weekend zien in Wörthersee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)