Heilige velgboutjes nog aan toe: wat een kanjers van remmen. Je kijkt naar de Volkswagen Golf GTI Next Level; het resultaat van een stel Volkswagen-stagiairs van begin twintig die carte blanche kregen om los te gaan op een GTI.

We waren niet bij de eerste brainstormsessie, maar de eerste vragen waren ongetwijfeld (en zeer terecht): ‘Hoeveel vermogen kunnen we uit de 2.0 TSI halen? Kunnen we de remklauwen van een raceauto in de velgen passen? Heeft iemand bezwaar als we speakers en tv-schermen achterin bouwen?’

Het antwoord op de eerste vraag luidt: 411 pk en 500 Nm. Op de voorwielen, dus. Zielige, zielige Dunlopjes. Met zulk vermogen snap je waarom de Brembo-remmen zo enorm zijn. En keramisch. De velgen komen overigens van een Audi R8 en zijn 20 inch groot. Een bijpassend wrapje, schermen en speakers achterin en besmettelijk grijs alcantara op het stuur maken de Volkswagen Golf GTI Next Level af.

De Volkswagen Golf GTI Next Level is vandaag onthuld op de 37e Wörtherseetreffen, het jaarlijkse Walhalla voor Volksfanaten. Het betreft een eenmalige oefening voor de stagiairs. Later wordt wel de Volkswagen Golf GTI TCR met 290 pk onthuld, die je wel gewoon kunt kopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)