Volkswagen sleutelt al een tijdje aan een kleiner broertje van de Touran. Die krijgt de naam Tiguan, een auto die als studiemodel al op een aantal autoshows te bewonderen was. De Tiguan lijkt inmiddels klaar, want Volkswagen heeft hem in Namibië wereldkundig gemaakt.

Nu snappen we best dat je voor een nieuw model een groep journalisten naar Afrika laat komen, maar waarom doe je dan in vredesnaam alle mogelijke moeite om het ding te camoufleren? Kijk maar eens op de foto. Met dat rare logo lijkt de splinternieuwe Tiguan meer op een Hyundai dan op een Volkswagen. Maar het is een kniesoor die daar op let.

Belangrijker is dat de Tiguan straks leverbaar is als brave stadsauto, en als ‘echte’ SUV. Deze laatste krijgt de toevoeging Track & Field, en om door dat soort terrein te kunnen banjeren heeft hij wat elektronische foefjes voor de vierwielaandrijving. En een iets andere neus om steilere hellingen te kunnen pakken. Voor de aandrijving heeft Volkswagen vijf verschillende motoren in petto, met als hoogtepunt een TSI benzinemotor met een vermogen van 200 pk. Verder lezen we nog van alles over velgen in het formaat 16, 17 of 18 inch, er komt een nieuw audio- en navigatiesysteem en wie moeite heeft met parkeren, kan een beroep doen op een ongetwijfeld optionele parkeerassistent. In september maakt de auto zijn opwachting op de IAA in Frankfurt, waarna de auto een paar maanden later in Nederland arriveert.

Reacties