Kom er nou maar voor uit – we zullen niet minder van je houden. We weten heus wel wat jij leuk vindt, dus verberg je ware aard niet langer. Je pretendeert wel van het verfijndere spul te houden, zoals klassieke Ferrari’s of youngtimer-Porsches, maar stiekem smacht je naar een ordinaire Volkswagen die smerig hard rijden kan door een absurd vermogen.

Om je over de streep te trekken hebben we iets moois voor je. Iets met een zescilinder, twee turbo’s, 700 pk, vierwielaandrijving en genoeg ruimte voor zes personen óf je halve inboedel. Het is de enige auto die je ooit nog nodig zult hebben, wat er ook in je leven gaat gebeuren. Je hoeft zelfs niet te kiezen tussen een witte of een zwarte lak: deze bus heeft beide!

Een product van HGP

De Volkswagen Transporter T5 met 700 pk werd door HGP Turbonachrüstung uit Duitsland in elkaar gesleuteld. Ze lepelden de 3,6-liter V6 van Volkswagen in de neus van de bus en bouwden er voor de gein twee turbo’s op. Het vermogen gaat dus via een DSG-bak naar alle wielen. De topsnelheid ligt boven de 300 km/u. De 0-100-tijd is niet bekend, maar zal niet teleurstellen.

Je kent de Volkswagen Transporter T5 met 700 pk wellicht van vroeger. Sinds de ombouw, die bij 35.000 kilometer plaatsvond, reed de bus slechts 5.000 kilometer. Nu staat de krachtbus te koop in Duitsland. Oorspronkelijk is de auto overigens gebruikt door het raad van bestuur van Volkswagen – hij zit dus goed in de spullen (zoals luchtvering!).

Autohaus Nordost uit Berlijn vraagt 142.849 euro voor de HGP Volkswagen Transporter T5 met 700 pk. De Nederlandse Belastingdienst komt uiteraard nog wel eventjes innen zodra je er gele platen op monteert. Het kost wat, maar dan rij je wel een zespersoonsauto (waarbij de achterste passagiers elkaar kunnen aankijken) met Ferrari-vermogen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)