Richard Verschoor gaat als jongste coureur ooit meedoen aan de Castrol Toyota Racing Series. Over vier dagen wordt hij zestien jaar oud en dan heeft hij de leeftijd bereikt waarop hij een internationale racelicentie mag halen. Het race-rijbewijs heb je nodig om mee te doen aan het Nieuw-Zeelandse kampioenschap.

Dit jonge talent heeft in 2016 al heel wat gepresteerd. Hij begint dit jaar door de eerste wedstrijd van het Noord-Europese kampioenschap Formule 4 in Sochi te winnen. Dat soort dingen vallen meteen op bij Red Bull en die stappen ook gelijk op Verschoor af om hem op te nemen in hun juniorprogramma. Hij wint daarna gelijk elf races op rij. Daar houdt het echter nog niet op. Richard Verschoor wint ook nog eens zeventien van de twintig races in het Spaanse F4 kampioenschap. Dit jaar heeft de jonge coureur dus 28 (!) races en twee kampioenschappen gewonnen in de Formule 4.

Denk maar eens na: de jongste coureur ooit die in een raceklasse mag meerijden, al veel junior races heeft gewonnen en door Red Bull onder de energiedrankvleugels is genomen. Waar hebben we dit ook alweer eerder gezien? Gaat Max Verstappen in de toekomst concurrentie krijgen van een andere Nederlander?

Kijken we hier dan echt naar de volgende Max Verstappen?

Tijdens de Toyota Racing Series zal Verschoor zijn talent voor zich kunnen laten spreken. De auto’s die meedoen hebben namelijk allemaal dezelfde ophanging, remmen, versnellingsbak en Michelin banden. De races zullen dus vooral aankomen op het talent van de coureurs.

Of Richard Verschoor ook echt races wint, kunnen we nog niet zeggen. Dat hij mee mag doen als jongste coureur ooit in dit kampioenschap is al een hele prestatie op zich. Hij heeft nog genoeg tijd om zich verder te ontwikkelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear