In het begin van deze 2e training van de GP van Amerika 2021 denken Verstappen en Hamilton dat het al zondag is. Als Max zijn ronde wil beginnen, haalt Lewis hem in voor de laatste bocht. Verstappen laat zich niet op zijn kop zitten en gaat het gevecht aan tot en met de eerste bocht. Hamilton eindigt uiteindelijk vooraan. Verstappen noemt hem een stomme idioot en zwaait hem na met één vinger omhoog.

Even later wil de Nederlander weer een poging wagen om aan een ronde te beginnen, maar dan komt hij in zwaar verkeer terecht. Als hij zijn volgende ronde ook af moet breken, is het kookpunt bij Max bereikt. Hij zegt dat hij er klaar mee is en komt de pitstraat inrijden om over te gaan naar de racesimulaties.

Pérez doet wel goede zaken in deze training. Waar Mercedes in de 1e training nog ruim een seconde sneller was dan de rest van het veld, rijdt de Mexicaan nu de snelste tijd. Lewis Hamilton reed nu een nog snellere ronde, maar die werd verwijderd omdat hij buiten de baan ging.

Bij de racesimulaties zijn de Red Bulls net iets sneller dan de Mercedessen. Ook lijken Verstappen en Pérez de bandenslijtage beter onder controle te hebben. Red Bull zal dus vooral sterk zijn op zondag, terwijl Mercedes het voordeel op zaterdag lijkt te hebben.

Het incident tussen Max en Lewis

2e vrije training van de GP van Amerika 2021

01. Sergio Pérez
02. Lando Norris
03. Lewis Hamilton
04. Valtteri Bottas
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Amerika 2021

Zaterdag 23 oktober 2021
3e vrije training: 20:00 uur – 21:00 uur
Kwalificatie: 23:00 uur – 00:00 uur

Zondag 24 oktober 2021
Race: 21:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie