Aan de start van de 2e vrije training in Barcelona, liggen de temperaturen nog een stuk hoger dan tijdens de 1e training. De meeste teams plannen deze training in om racesimulaties te doen, dus dat moet nu met baantemperaturen van rond de 50 graden gebeuren. Niet alle auto’s reageren daar even goed op.

Valtteri Bottas rijdt op de harde banden en klaagt over de radio: ‘Deze banden hebben totaal geen grip’. Even later zien we de Fin een tripje door de gravel nemen. Ook George Russell klaagt dat het voelt alsof hij op ijs rijdt. In de vorige race zagen we dat alle auto’s die door een Mercedes werden aangedreven het moeilijk hadden met de banden.

Over een enkele snelle ronde heeft Mercedes het niet moeilijk, want ze rijden weer makkelijk de eerste en tweede tijd. Maar met de racesimulaties zit Verstappen veel dichter bij Hamilton en Bottas. Als Verstappen dit weekend weer wil gaan stunten zal het dus duidelijk weer in de race moeten gebeuren met goed bandenmanagement en een sterke strategie. Dat lijkt op dit moment de enige zwakte van Mercedes te zijn.

2e vrije training van de GP van Spanje 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Daniel Ricciardo
05. Romain Grosjean

Data en tijden van de GP van Spanje 2020

Zaterdag 15 augustus 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 16 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)