Gisteren werd het in de 2e training nog niet duidelijk wie de snelste auto heeft in Qatar. Bottas was het snelst, maar Verstappen en Hamilton zaten er zo ver achter dat de tijden niet erg representatief leken.

Deze 3e vrije training van de GP van Qatar 2021 begint rustig. Pas na een half uur komen de coureurs de baan op voor de eerste echte kwalificatiesimulaties. Verstappen zet dan even de snelste tijd neer, maar die kan hij niet lang vasthouden.

Door een probleem waarbij zijn DRS niet goed vastzit, staat hij lange tijd in de pitbox. De klep van de DRS wiebelt erg heen en weer als hij open staat op het rechte stuk. Het lijkt niet iets illegaals te zijn, maar Red Bull moet wel zorgen dat de klep niet van de achtervleugel vliegt. De Mercedessen blijven ondertussen wel op het circuit rijden en kunnen dan steeds sneller gaan.

Aan het eind van de training kan Max nog wel naar buiten voor één snel rondje, maar hij blijft dan op een achterstand van ruim drie tienden staan. Verstappen zal dus later vandaag meer dan het maximale uit de auto moeten halen in de kwalificatie als hij op de voorste startrij wil staan. Vooralsnog lijkt de strijd om pole position tussen Hamilton en Bottas te gaan.

3e vrije training van de GP van Qatar 2021

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Max Verstappen
04. Pierre Gasly
05. Sergio Pérez

Data en tijden van de GP van Qatar 2021

Zaterdag 20 november 2021
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 21 november 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie