We weten het nu zeker: de races in Bahrein, China, Vietnam, Nederland en Spanje worden niet gehouden op hun oorspronkelijke datum. Daar komt nog bovenop dat de GP van Monaco volledig uit de kalender wordt geschrapt. Voor het eerst sinds 1954 is er geen raceweekend door de straten van Monte Carlo. En dat doet pijn bij de raceliefhebber. Want wat moeten we nu doen tijdens de Grand Prix-weekeinden? Hier zijn een aantal alternatieven voor de GP van Bahrein.

01. Netflix

We gaan ervan uit dat je Drive to Survive nu wel al hebt uitgekeken, ook het tweede seizoen. Een andere manier om de tijd op te vullen, is de nieuwe documentaire Fangio. Het leven van de vijfvoudig wereldkampioen komt hierin aan bod in de tijd waarin er elk seizoen nog twee of drie collega’s overleden tijdens het racen. Er zijn natuurlijk ook nog de films Senna en Rush, maar ook daar gaan we ervan uit dat je die al lang en breed hebt gezien. Misschien heb je Williams overgeslagen, een docu over het raceteam. Oh, en Apex is ook de moeite waard om nog eens te kijken.

02. Esports

Vorige week organiseerde Veloce Esports van ex-Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne een online Grand Prix van Australië waar onder anderen Lando Norris aan meedeed. Daar keken een slordige twee miljoen mensen naar via YouTube en Twitch. Ook Max Verstappen was vorige week in actie te zien, en wel op het fictieve GP-circuit van de Nürburgring. Daar was hij in de eerste race dominant van start tot finish. In de tweede heat begon Verstappen als negende en eindigde hij na twee spins op P11. Dit weekend kunnen we via een livestream kijken naar de virtuele race van Bahrein. Liberty Media vond het een topidee en organiseert nu ook een officiële wedstrijd in F1 2019. Meer info hierover volgt nog.

03. F1 TV

Zul je net zien: koop je een abonnement bij Ziggo zodat je F1 TV hebt, wordt er niet geracet. Niet getreurd, want met F1 TV heb je meer dan alleen maar extra onboard-camera’s. Er staat namelijk een serie op F1 TV over de Formule 2: Chasing the Dream. In vijf afleveringen van 20 á 30 minuten zie je hoe de grootste racetalenten ter wereld worden klaargestoomd voor het echte werk in de Formule 1. Daarnaast kun je ook in het verleden van de Formule 1 duiken. Vanaf het jaar 1981 tot aan afgelopen seizoen kun je alle races terugkijken zodat jij je niet verveelt.

04. YouTube

Ook zonder F1 TV is het mogelijk om je oude helden in actie te zien. Het YouTube-kanaal Deeppius heeft uren aan beeldmateriaal van verschillende seizoenen Formule 1. Waan je in een andere tijd door te kijken naar Schumacher vs Alonso in 2005 en 2006. Maar je kunt ook terug naar begin jaren negentig, de tijd van het ijzersterke Williams.

05. Houd je eigen GP van Bahrein

Je kunt natuurlijk ook zelf de stoute schoenen aantrekken en achter je eigen simulator plaatsnemen. Uiteraard verzoeken we je wel om allemaal vanuit huis te racen en er niet een grote LAN-party van te maken. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke sim-stoel voor thuis, dan kun je een opvouwbare racestoel aanschaffen. Of ben je toe aan het betere simulatorwerk, dan is de simulator van Ziggo F1 Café misschien wel wat voor jou.

06. Een F1-modelauto in elkaar schroeven

Zo loste Romain Grosjean zijn verveling op in Japan, toen daar afgelopen jaar het raceweekend om zeep werd geholpen door supertyfoon Hagibis. Toen zette hij de legendarische Tyrrell P34 in elkaar (je weet wel, die met zes wielen). Voor ons Nederlanders is de eerste auto van papa Verstappen, de Benetton Ford B194, minstens net zo bijzonder. Je kunt hem natuurlijk ook kopen als modelauto, maar goed, we hebben toch de tijd – dus waarom zou je hem niet zelf in elkaar zetten? We hopen dat je met deze alternatieven voor de GP van Bahrein het weekend doorkomt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)