De overname van Force India door Lawrence Stroll heeft nog niet geleid tot betere resultaten. Op 2020 na – het jaar waarin het team de auto van Mercedes kopieert – wordt het team van Stroll elk jaar zevende bij de constructeurs. Dat, terwijl Force India de laatste vijf jaar van haar bestaan hoger finisht. Wat doe je als je F1-speeltje van zoonlief niet goed genoeg presteert? Juist, nog meer investeren.

Aston Martin is bezig met de bouw van een nieuwe F1-fabriek. Stroll zou daar 200 miljoen pond ingepompt hebben. In mei van dit jaar moet de fabriek open gaan voor gebruik. De F1-auto van 2023 van Aston Martin is dus nog in de oude fabriek gemaakt. Vandaag presenteert Aston Martin de auto waarmee Lance Stroll en Fernando Alonso gaan rijden.

Wat valt op aan de AMR23?

Andere teams laten meestal tijdens de presentatie niet de auto van 2023 zien, maar de auto van vorig jaar met de nieuwe kleurstelling. Daar doet Aston Martin niet aan mee. ‘Het is geen showauto’, verklapt het merk voorafgaand aan de presentatie. De auto die we hier zien, is dus echt de F1-auto voor 2023 van Aston Martin. Voorgaande jaren viel de groene Britse kleur wat donkerder uit op televisie. Hopelijk is dat bij de AMR23 anders.

Coureurs Aston Martin in 2023

Na twee seizoenen met Sebastian Vettel wordt Lance Stroll dit jaar begeleid door Fernando Alonso. De teamgenoten kwamen elkaar afgelopen jaar een keer goed tegen. Tijdens de GP van de Verenigde Staten rijdt Alonso achterop de auto van Stroll waardoor Alonso werd ge-Lance-eerd. Laten we voor het team dat dat niet nog eens voorkomt.

Welke plek eindigde Aston Martin in 2022?

In het laatste F1-seizoen van Sebastian Vettel eindigt de Duitse als twaalfde met 37 punten. Teamgenoot Stroll rijdt dan 18 punten bij elkaar en haalt daarmee de vijftiende plaats. En dan te bedenken dat Vettel de eerste twee races van het seizoen moest overslaan doordat hij corona had. Het beste resultaat komt van Vettel af; een zesde plaats tijdens de GP van Japan.

Aston Martin kwam op een zevende plaats terecht met evenveel punten als Alfa Romeo. Uiteindelijk wordt Alfa als zesde geklasseerd, omdat Bottas als vijfde eindigt tijdens de race op Imola. Alonso zal voor meer komen dan een zevende plaats. Volgens hem moet dat ook wel goed komen met zijn teamgenoot, de ‘toekomstige wereldkampioen’, Lance Stroll.

Andere F1-auto’s voor 2023

Red Bull: RB19

Red Bull F1-auto 2023 RB19

Haas: VF23

Haas F1 VF-23

Alfa Romeo: C43

Alfa Romeo F1-auto 2023 C43 schuin voor

Williams: FW45

Williams F1-auto 2023 FW45 schuin voor

AlphaTauri: AT04

AlphaTauri 2023 schuin voor

McLaren: MCL60

McLaren MCL60 F1-auto 2023 voor

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)