Ook voor de laatste van de drie Amerikaanse F1-races konden fans ontwerpen insturen voor de Formule 1-auto van Red Bull Racing. Meer dan 24.000 mensen deden dat, en de mooiste – volgens Red Bull – is deze paarse kleurstelling. Met deze livery zoals dat heet, Engels voor ‘kleurstelling’, gaan Max Verstappen en Sergio Pérez rijden tijdens de GP van Las Vegas. We hoeven je niet te vertellen waar de inspiratie van het ontwerp vandaan komt, toch?

Anders dan bij de aangepaste jasjes voor de GP van Amerika en GP van Miami is de hele auto, de RB19 dus, meegenomen in het ontwerp. Bij de vorige kleurstellingen werden alleen de flanken veranderd en leek het een beetje halfbakken werk. Nu blijft alleen de rode stier op de motorkap staan en krijgen zelfs de wielen een bijzonder tintje. De wielen zijn trouwens geen onderdeel van het winnende ontwerp, maar voor een sponsor die wil dat jij heel veel geld aan hun geeft, zodat jij heel af en toe wat terugkrijgt. Dat principe heet gokken, maar dat is een ander verhaal.

Overigens komt het winnende design van de hand van Lindsay Palmer. Zij werd daarom ook uitgenodigd op de fabriek van Red Bull toen het speciale ontwerp werd aangemeten. Ook vliegt Red Bull mevrouw Palmer naar Las Vegas om daar haar designcreatie aan het werk te zien. Geen slechte beloning voor een mooie autotekening. Wij gaan zekers bekijken of Max Verstappen met deze auto zijn achttiende overwinning van het seizoen kan behalen in Las Vegas.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)