Een ‘kleine fout met grote gevolgen’

Alles leek nog goed te gaan voor Vettel toen de regen begon te vallen op de Hockenheimring. Zijn banden leden weliswaar onder het volgen van zijn teamgenoot, maar door teamorders had hij vrij baan om de overwinning te pakken. Tot hij een klein foutje maakte in de laatste sector van het circuit. Vettel belandde in de muur en Hamilton kwam uiteindelijk als eerste over de finish.

Dit kleine foutje zorgt ervoor dat Hamilton tegen alle verwachtingen in met 25 punten naar huis gaat, terwijl de handen van Vettel leeg zijn. Waar de Duitser leek uit te lopen in het kampioenschap, zijn de rollen nu omgedraaid. Hamilton heeft een voorsprong van zeventien punten en Vettel zal hard moeten werken om dat verschil te overbruggen.

Verstappen gokt en verliest zonder gevolgen

Red Bull moet ongebruikelijke tactieken uitproberen om naar voren te werken. Toen de regen zich voor het eerst op zondag liet zien, waagde Verstappen zich op intermediate banden. De regen werd al snel minder, waardoor de slicks weer onder de auto mochten. Gegokt en verloren. De schade viel mee: Hamilton pikte de vierde plek in, maar door de crash van Vettel kreeg Verstappen de vierde plek terug. Door het uitvallen van Ricciardo staat hij nu slechts één punt achter op zijn teamgenoot. De volgende race is de Hungaroring, waar Red Bull vaak ijzersterk is. Een goede kans dus voor Verstappen en Ricciardo om weer aan te sluiten bij Bottas en Räikkönen.

FIA maakt weer dubieuze beslissing

Vlak na de safety car was er even verwarring bij Mercedes. Hamilton moest wel naar binnen komen, toen weer niet, maar toch ook weer wel. De Mercedes-coureur was al bij de ingang van de pitsstraat toen hij besloot toch weer het rechte stuk op te komen door over het gras heen te gaan. Dit is tegen de regels, waardoor hij zich bij de stewards moest verantwoorden.

Als hij een straf van vijf seconden aan zijn broek had gekregen, had hij de overwinning moeten afstaan aan Bottas. De FIA vond dat een reprimande genoeg was omdat ze begrip hadden voor de verwarring. Bij veel mensen riep dit echter verontwaardiging op omdat Räikkönen in 2016 voor eenzelfde incident wel een tijdstraf kreeg. Een dubieuze beslissing dus, maar Hamilton mag in ieder geval zijn overwinning op zak houden.

Stand Formule 1-kampioenschap na de GP van Duitsland 2018

1.  L. Hamilton 188
2.  S. Vettel 171
3.  K. Räikkönen 131
4.  V. Bottas 122
5.  D. Ricciardo 106
6.  M. Verstappen 105
7.  N. Hulkenberg 52
8.  F. Alonso 40
9.  K. Magnussen 39
10.  S. Pérez 30
11.  E. Ocon 29
12.  C. Sainz Jr. 28
13.  R. Grosjean 20
14.  P. Gasly 18
15.  C. Leclerc 13
16.  S. Vandoorne 8
17.  M. Ericsson 5
18.  L. Stroll 4
19.  B. Hartley 2
20.  S. Sirotkin 0

Foto: Daimler AG

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie