Het is koeler dan gisteren op de Hockenheimring na een nachtelijke onweersbui, wat de rondetijden representatiever zouden moeten maken. Toch is er voor de kwalificatie later vanmiddag compleet ander weer voorspeld. Vooralsnog is er 77 procent kans op regen tijdens de kwalificatie.

Dat maakt het – net als gisteren – moeilijk voor de teams om zich hierop voor te bereiden. En er zijn meer parallellen met de trainingen van gisteren. Leclerc staat weer bovenaan het rondetijdenbord. Maar deze keer is het niet Vettel, maar Verstappen die de tweede tijd rijdt. Met een achterstand van iets minder dan twee tienden, maakt hij kans op een goed resultaat tijdens de natte kwalificatie.

Lewis Hamilton wist niet in de top vijf te komen tijdens de 3e vrije training. Dit komt vooral omdat zijn tijden meerdere malen ongeldig werden verklaard. Vanaf vandaag letten de stewards namelijk extra veel op track limits. Als de coureurs in bocht één met twee banden buiten de blauw-witte kerbstones komen, wordt de tijd ongeldig gemaakt. Als deze richtlijn wordt doorgetrokken door de stewards tijdens de kwalificatie, kunnen we verrassende en misschien controversiële resultaten zien.

3e vrije training van de GP van Duitsland 2019

01. Charles Leclerc
02. Max Verstappen
03. Sebastian Vettel
04. Valtteri Bottas
05. Kevin Magnussen

Tijden van de GP van Duitsland 2019

Zaterdag 27 juli 2019
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 28 juli 2019
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)