Hamilton neemt afstand van Vettel

Mercedes had voor het eerst dit seizoen een race zoals we die de afgelopen jaren van het team gewend zijn. Hamilton zag de lichten uitgaan, reed weg bij de rest en won moeiteloos de race. Vettel had het daarentegen een stuk moeilijker. Door een slechte strategie eindigde hij vierde en scoorde hij in deze race dertien punten minder dan zijn rivaal voor het kampioenschap. Het gaat een flinke klus worden om dat gat te dichten.

Verstappen vindt aansluiting

Na vier miserabele races waarin niks lukte, had Verstappen eindelijk weer eens een sterk raceweekend. De Nederlander kon weliswaar profiteren van de slechte race van Ferrari, maar door een vrijwel foutloze race te rijden, wist hij zijn eerste podiumplek van het seizoen te veroveren. Hierdoor klimt hij uit de middenmoot en kan hij aansluiting vinden bij de topteams. De volgende race is Monaco, waar de Red Bulls ook sterk kunnen zijn.

Ricciardo gaat niet meer in slaap vallen

Vroeg je je af waarom Ricciardo opeens zo ver achter Verstappen reed? Had Max stiekem het knopje van de nitro ingedrukt? De reden is iets knulliger. Terwijl de virtuele safety car was ingezet, werd Daniel iets te enthousiast. Hij gaf net iets te veel gas bij het uitkomen van de langzaamste bocht en spinde. Dit kostte de Australiër ruim twintig seconden. Een teken dat je zelfs niet in slaap moet sukkelen onder de VSC.

Grosjean krijgt straf

Waar altijd werd aangenomen dat Fransen van baguettes houden, blijken ze al even verzot te zijn op donuts. Dit konden we gisteren zien toen Grosjean spinde in de eerste ronde en dacht dat het een goed idee was om het gaspedaal vol in te blijven drukken. Het resultaat van deze onnozele actie was een gevaarlijk rookgordijn en vervolgens drie auto’s die uitgeschakeld waren. Grosjean wordt op zijn vingers getikt en krijgt een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race.

Stand Formule 1-kampioenschap na de GP van Spanje 2018

1.  L. Hamilton 95
2.  S. Vettel 78
3.  V. Bottas 58
4.  K. Räikkönen 48
5.  D. Ricciardo 47
6.  M. Verstappen 33
7.  F. Alonso 32
8.  N. Hulkenberg 22
9.  K. Magnussen 19
10.  C. Sainz Jr. 19
11.  S. Pérez 17
12.  P. Gasly 12
13.  C. Leclerc 9
14.  S. Vandoorne 8
15.  L. Stroll 4
16.  M. Ericsson 2
17.  E. Ocon 1
18.  B. Hartley 1
19.  R. Grosjean 0
20.  S. Sirotkin 0

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)