Max Verstappen heeft zojuist pole position veroverd voor de GP van Amerika 2021. Op het laatste moment kon hij zijn teamgenoot en Hamilton verslaan. Lewis start morgen naast hem op de voorste startrij. Pérez vertrekt morgen vanaf P3.

Q1 en Q2

In de eerste sessie van de kwalificatie zijn de Mercedessen nog niet heel snel. Bottas en Hamilton eindigen in het eerste gedeelte van de kwalificatie slechts op P7 en P8. Leclerc rijdt dan de snelste tijd en Verstappen en Pérez maken de top drie compleet.

Bij de tweede sessie kiezen de snelste teams voor de medium banden, omdat dit een strategisch voordeel voor morgen oplevert. De band waar je in Q2 de snelste tijd op rijdt, is namelijk de band waarop je morgen de race start. Pérez heeft het nog even moeilijk, maar uiteindelijk gaan alle coureurs van de topteams door naar Q3.

Q3

In het laatste deel van de kwalificatie wisselt iedereen weer terug naar de soft banden, om zo de allersnelste ronde proberen neer te zetten. In de twaalf minuten die Q3 duurt, hebben de coureurs tijd voor twee snelle rondes. Na de eerste pogingen is Pérez het snelst, met Verstappen vlak achter hem op P2. De twee Red Bulls hebben dan een voorsprong van bijna drie tienden op de derde tijd van Bottas.

Tijdens de tweede rondes blijkt het dat Verstappen en Hamilton toch nog iets extra in zich hebben. Eerst verslaat Hamilton de tijd van Pérez, maar dan is Verstappen nog met zijn ronde bezig. De Nederlander weet nog sneller te gaan en verbetert de tijd van Lewis met twee tienden. Verstappen pakt pole position en heeft morgen Hamilton naast zich op de voorste startrij.

Kwalificatie van de GP van Amerika 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Sergio Pérez
04. Valtteri Bottas
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Amerika 2021

Zondag 24 oktober 2021
Race: 21:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie