Lewis Hamilton heeft zojuist pole position veroverd in de GP van Spanje. Hij was sneller dan zijn teamgenoot, die morgen naast hem van de voorste startrij vertrekt. Max Verstappen mag morgen op de Mercedessen gaan jagen vanaf P3.

Q1 en Q2

In Q1 zijn er geen verrassende uitvallers. In de tweede sessie van deze kwalificatie is er wel een verrassing. Waar alle coureurs vorig weekend nog de softs achterwege lieten in Q2, gebruikt nu juist iedereen de zachte banden. Dit betekent dat de top 10 sowieso morgen de race op deze banden gaat beginnen. Verstappen gebruikt dus niet hetzelfde trucje als vorige week en zal het voordeel in de race ergens anders vandaan moeten halen.

Q3

Als de coureurs voor het eerst in Q3 rondgaan om pole position proberen te veroveren, is het Hamilton die het snelst is. De Racing Points zien er ook snel uit, maar Verstappen weet zichzelf op P3 te zetten.

Tijdens de tweede runs weet Bottas iets sneller te gaan dan zijn vorige tijd, maar het is niet genoeg om de eerste tijd van Hamilton te verslaan. De Racing Points kunnen ook niet meer tippen aan de tijd van Verstappen, waardoor de Red Bull morgen vanaf P3 start.

Kwalificatie van de GP van Spanje 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Sergio Perez
05. Lance Stroll

Data en tijden van de GP van Spanje 2020

Zondag 16 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)