Het kan dit seizoen nog weleens heel spannend gaan worden tussen Red Bull en Ferrari. Vorig jaar zag je naarmate het einde van het seizoen dichterbij kwam dat de sfeer steeds grimmiger werd tussen de topteams Mercedes en Red Bull. Dit jaar zien we juist een opvallend vriendschappelijk verhouding tussen Max Verstappen en Charles Leclerc.

‘Verstappen pakte de overwinning in Saoedi-Arabië, maar ik heb ook zelden iemand zo blij gezien met een tweede plaats als Leclerc. Je kon zien dat hij ook had genoten van het gevecht om de winst. Dat is ook waar Formule 1 voor staat. Topsporters die hard, maar eerlijk met elkaar racen’, schrijft Robert Doornbos in het meinummer van TopGear Magazine.

De sportiviteit kan ermee te maken hebben dat de twee coureurs elkaar al wat langer kennen, denkt Doornbos. ‘Het voelde wel anders dan vorig jaar tussen Verstappen en Hamilton. Nu was het iets minder geforceerd. Max en Charles zijn met elkaar opgegroeid tijdens het karten. Ze weten beter wat ze aan elkaar hebben.’

Foto: © Red Bull Content Pool

Maar dat vriendschappelijk gedrag in de F1 niet eeuwig hoeft te zijn, zagen we al eerder. In de loop van het seizoen kunnen de gemoederen hoog oplopen. Doornbos weet dan ook niet of het altijd zo goed blijft gaan tussen Verstappen en Leclerc: ‘Het kan natuurlijk nog allemaal anders worden naarmate de strijd om het kampioenschap spannender wordt.’ Als je het ons vraagt, is dit in ieder geval een welkome afwisseling op de verharde sfeer na de laatste GP’s van vorig jaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)