Heeft Fernando Alonso eindelijk de juiste keuze gemaakt in zijn carrière? Tijdens de 2e vrije training voor de GP van Bahrein lijkt dat wel het geval te zijn. De Spaanse coureur zet tijdens die training de snelste tijd. Maar dat is nog maar trainen. Nu mogen de teams en coureurs nog één keer oefenen voor het om de knikkers gaat.

Voor de laatste keer dit weekend rijden we in de middag. Als we straks gaan kwalificeren, is het in Bahrein 18:00 uur (16:00 uur Nederlandse tijd). De zon is dan onder gegaan waardoor de baan kouder is. Zaken als bandenslijtage en het opbouwen van de bandentemperatuur zijn tijdens deze training dus niet representatief. Daarom is het vrij rustig op de baan.

Kan Stroll wel meedoen?

Dat is voor deze training een beetje de vraag. Tijdens de oefensessies op vrijdag zit het tempo er goed in bij Stroll. Wanneer hij bij de tweede vrije training wat meer aan zet, speelt zijn polsblessure op. Daardoor stuurt hij met een hand bij het ingaan van bocht 1. Vandaag lukt het hem wel om twee handen te gebruiken. De coureur zegt zelf tegenover Sky Sports dat hij gewoon kan rijden.

Dat laat hij ook tijdens de derde training. Stroll rijdt uiteindelijk de zevende tijd. Aan het einde van de training doen de snelle jongens nog een ronde op de zachte band. Hierbij is Fernando Alonso het snelst. Op 0,005 seconde volgt Max Verstappen. Nyck de Vries komt niet verder dan de negentiende tijd. Laten we hopen dat het straks net zo spannend vooraan is als in deze training.

3e vrije training van Bahrein in 2023

  1. Fernando Alonso
  2. Max Verstappen
  3. Sergio Pérez
  4. Lewis Hamilton
  5. Charles Lecerc

Hoe laat begint F1 in Bahrein?

Zaterdag
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)