Bij Monaco moet je het niet hebben van pure snelheid. Tenminste, niet tijdens de race. Als je tweede kwalificeert, dan moet je óf meer geluk hebben dan de coureur voor je óf een betere strategie. Zeker met zo’n kanon van een auto als de RB19 voor je. Daarom probeert Alonso het vanaf de tweede plaats op harde banden, terwijl Verstappen op de mediumband start .

Pérez doet z’n best om nog in de punten te komen, maar het zit niet mee. Eerst wordt hij door Verstappen op een ronde gezet en daarna rijdt hij ook nog zijn voorvleugel stuk. Door de pitstop die volgt, zakt hij weer terug naar de 19e plek. Dat Verstappen zijn teamgenoot inhaalt, betekent ook dat hij door het verkeer moet zigzaggen, dan dat kost hem banden.

Tot en met rondje vijftig is het allemaal niet heel spectaculair, maar dan komt het bericht dat er toch wel wat regen gaat vallen. En inderdaad: wolken pakken zich samen en een paar bochten zijn wat vochtig. Een paar coureurs wisselen al naar intermediates. Inmiddels rijdt Verstappen al 54 ronden op zijn mediums en hij laat duidelijk over de radio weten dat het rubber op zijn einde is.

En daar komt de regen

Het blijft niet bij wat gespetter en ogenblikken later gaat Verstappen naar binnen voor de intermediate-band. Geen moment te vroeg, want hij glijdt bijna de muur in op zijn oude banden. Uiteindelijk wissel iedereen naar de band met de groene wang. Ook Sainz wordt verrast door de gladheid en hij vliegt de bocht uit, wel zonder schade.

Regen zorgt voor wat meer spektakel

Zowel Magnussen als Russell halen de bocht niet en glijden de uitloop op. Russell let niet goed op bij het terugkomen op het circuit, en geeft een tikje aan Pérez. Ondanks diverse glijpartijen en kleine tikjes, valt er pas helemaal tegen het einde de eerste auto uit. Met nog zo’n 15 rondes te gaan, stapt Stroll uit de auto. Verstappen rijdt ondertussen gewoon nog op de eerste plek.

Prima prestaties weer van Ocon

Met een goede strategie maar toch ook zeker op eigen kracht rijdt Ocon netjes naar de derde plaats. Hamilton finisht achter hem met zijn teamgenoot daar weer achter. De racewinnaar van vorig jaar, Pérez, eindigt op de zeventiende plaats. En dat is inclusief twee uitvallers: Magnussen en Stroll. Hij kan du alleen Sargeant echt achter zich houden.

Heeft Max Verstappen vandaag gewonnen in Monaco?

Voor wie geen zin had om het verslag te lezen: jazeker. Verstappen had een redelijke start en bleef vrijwel de volledige race veilig in de leiding. Dit betekent dat Verstappen zijn eerste pole position op Monaco ook in winst heeft kunnen omzetten. Nu hoeft ie alleen nog maar de Indianapolis 500 en Le Mans te winnen voor de Triple Crown.

Uitslag van de F1-race in Monaco 2023

01. Verstappen
02. Alonso
03. Ocon
04. Hamilton
05. Russell
06. Leclerc
07. Gasly
08. Sainz
09. Norris
10. PIastri
11. Bottas
12. De Vrie
13. Zhou
14. Albon
15. Gsunoda
16. Hulkenberg
17. Perez
18. Sargeant
19. Magnussen
20. Stroll

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie