Hamilton wint de GP van Maleisië

Hamilton leidt het kampioenschap met 28 punten na de fratsen van Vettel in Singapore. De Mercedes ziet er nu nog sterker uit dan het begin van het seizoen, dus als de Mercedes-coureur de race wint, is het kampioenschap heel dichtbij. Er zijn twee lange rechte stukken op het Sepang International Circuit. Dit is de kracht van Mercedes, dus zij maken een goede kans om te winnen.

Vettel wint de laatste race in Sepang

Als Sebastian Vettel het tegenovergestelde raceweekend heeft van twee weken geleden, maakt de Duitser ook nog een goede kans. Hij heeft de meeste overwinningen ooit op dit circuit geboekt. Volgend jaar staat deze baan niet meer op de kalender, dus dit zou een mooie afsluiter zijn in Sepang. Hoe dan ook: als Vettel nog enige kans wil maken op het kampioenschap, zal hij Hamilton moeten verslaan, of zorgen dat hij er vlak achter zit.

Verstappen verrast met een overwinning

Het is echter niet zeker dat Vettel of Hamilton de race wint. Er is voorspelt dat de weergoden lekker actief worden dit weekend. Een regenrace zou de verhoudingen natuurlijk flink om kunnen gooien. Vorige race konden we helaas niet zien waar Verstappen toe in staat was op een nat circuit, maar we hebben al meerdere malen gezien dat hij uitblinkt in de regen. Als Verstappen nu eens eindelijk geluk heeft, redt het helaas niet zijn verpeste seizoen. Wel laat hij dan zien dat hij niet voor spek en bonen meedoet. En dat verhoogt zijn kansen weer bij een ander team.

Iedereen crasht; Alonso wint

Stiekem zien we underdog Alonso graag winnen. In dit scenario gaat het regenen in Maleisië. De regen komt met bakken uit de hemel vallen, maar het gaat net niet zo hard dat de raceleiding de race staakt. Het gevolg: de crash in Singapore valt in het niet in vergelijking met de opeenhoping van deze race. Direct ligt de helft van het veld uit de race. Alonso laat zien dat hij de beste coureur is en pakt een onwaarschijnlijke overwinning in zijn onderpresterende McLaren-Honda. Een verdiende wederopstanding van de tweevoudig wereldkampioen.

De GP van Maleisië in feiten en cijfers

Lengte: 5,5 kilometer Aantal bochten: 23 Aantal ronden: 56 Meeste overwinningen: Sebastian Vettel (4) Ronderecord: 1:34.223 – Juan Pablo Montoya, Williams, 2004 Bandenkeuze: Medium – Soft – Supersoft

Zo laat moet je je wekker zetten

Vrijdag 29 september 2017 1e vrije training: 05:00 – 06:30 uur 2e vrije training: 09:00 – 10:30 uur Zaterdag 30 september 2017 3e vrije training: 08:00 – 9:00 uur Kwalificatie: 11:00 – 12:00 uur Zondag 1 oktober 2017 Race: 09:00 – 11:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1