Vorig jaar was elk puntje in de strijd om het kampioenschap zo belangrijk dat de schermpjes van onze smartwatches niet breed genoeg waren om ons stressniveau te meten. Dit jaar is het een stuk relaxter voor Verstappen-fans. We zullen het maar even niet over de situatie voor Ferrari-aanhangers hebben.

Na het dominante optreden in de GP van België heeft Verstappen een voorsprong van 93 punten op de nummer twee. En dat is niet eens Charles Leclerc, maar zijn teamgenoot Sergio Pérez. Het lijkt eigenlijk al niet meer mis te kunnen gaan voor de Nederlander dit jaar. Maar dan volgt de vraag: waar pakt Max zijn tweede F1-kampioenschap?

Wordt Verstappen kampioen in Japan?

In de laatste vier GP’s van het jaar zijn er nog 112 punten te verdienen. Dit zijn vier keer 25 punten voor de overwinning, vier punten voor snelste racerondes en acht punten voor de sprintrace in Brazilië. Als Verstappen ervoor kan zorgen dat hij nog negentien punten verder is uitgelopen als hij over de finish komt in de GP van Japan, wordt hij kampioen op Suzuka. Theoretisch zou de nummer twee dan nog gelijk in punten kunnen komen, maar omdat niemand dit jaar nog méér overwinningen kan pakken dan Verstappen, zou Max dan alsnog kampioen worden.

In het verleden is het slechts vijf keer gebeurd dat een coureur kampioen werd met nog meer dan vier races te gaan. Nigel Mansell en Sebastian Vettel wisten dit klaar te spelen, en Michael Schumacher had zelfs drie keer zo vroeg zijn kampioenschap te pakken. Zelfs Lewis Hamilton wist nooit zo vroeg kampioen te worden. Verstappen heeft dit seizoen dus een kans om opnieuw in een illuster rijtje terecht te komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)