01. Hamilton wordt voor de vierde keer wereldkampioen

Na Amerika zijn er nog drie races te gaan, maar door de pech en de stupiditeit van Vettel, zou Hamilton al in Austin zijn vierde wereldkampioenschap kunnen verzekeren. Zelfs als Vettel de finish haalt, is het mogelijk dat de titelstrijd beslist wordt. Als Vettel de zesde plek pakt en Hamilton de race wint, heeft de Brit een voorsprong van 76 punten. Hamilton hoeft op dat moment niet eens meer op te dagen voor de resterende races om kampioen te worden, want in dit scenario zou hij zelfs dan nog één punt meer hebben dan Vettel.

02. Vettel kan nog kampioen worden…

Geluk is iets geks, kijk maar naar Verstappen. Oké, het is een beetje vergezocht, maar in theorie kan Vettel nog steeds de strijd om het wereldkampioenschap winnen. Een achterstand van 59 punten wegwerken is geen simpel karwei, maar wellicht kan Vettel een zak met geld aan de Räikkönen geven, zodat de Fin vanaf nu elke race Hamilton aanrijdt. We weten immers dat de Ferrari’s daar goed in zijn. Bijvoorbeeld: Vettel moet minimaal twee keer eerste worden en één keer vijfde. Drie keer tweede worden is al te weinig. Maar in principe moet Hamilton eigenlijk altijd uitvallen.

03. Verstappen pakt zijn derde podium in drie races

Het gaat lekker met Verstappen de afgelopen races. Het 2017-seizoen was grotendeels overleven voor hem, maar de laatste races is de leeuw los. Dat geldt niet alleen voor Verstappen, maar ook bij de rest van het Red Bull-team loopt alles op rolletjes (of in dit geval op 405 millimeter brede Pirelli’s). Naast twee rechte stukken, zijn er ook genoeg bochtige stukken te vinden op Circuit of the Americas (COTA), dus Verstappen en Ricciardo zijn zeker niet kansloos in Austin.

04. Brendon Hartley wint bij zijn debuut

Wie? Nog nooit van Brendon Hartley gehoord? Geeft niet, veel mensen niet, tot ongeveer een week geleden. Deze WEC-coureur mag de komende race plaatsnemen in een Toro Rosso. Dit komt doordat Sainz verkast naar Renault. Zijn vervanger heeft andere verplichtingen en weer iemand anders had de oven nog thuis aan laten staan. Het stoeltje van de STR12 verwisselt nog vaker van hand dan een Netflix-account en komt nu dus bij Hartley uit. Waarschijnlijk zit er volgende week alweer iemand anders in de Toro Rosso, dus dit is de enige kans van de Nieuw-Zeelander om te winnen en Amerika is het land van de eindeloze mogelijkheden.

De GP van Amerika in feiten en cijfers

Lengte: 5,5 kilometer Aantal bochten: 20 Aantal ronden: 56 Meeste overwinningen: Michael Schumacher, Lewis Hamilton (5) Ronderecord: 1:39.347 – Sebastian Vettel, Red Bull, 2012 Bandenkeuze: Soft – Supersoft – Ultrasoft

Programma Formule 1 op COTA

Vrijdag 20 oktober 2017 1e vrije training: 17:00 – 18:30 uur 2e vrije training: 21:00 – 22:30 uur Zaterdag 21 oktober 2017 3e vrije training: 18:00 – 19:00 uur Kwalificatie: 23:00 – 00:00 uur Zondag 22 oktober 2017 Race: 21:00 – 23:00 uur
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Lees meer over formule 1
Advertentie