Een beetje afhankelijk van je slaapschema, moet je misschien een wekkertje zetten voor de GP van Amerika. De 1e training is met 18:30 uur het vroegst van alle sessies. De kwalificatie wordt pas om 23:00 uur gereden op zaterdag. De race is op een mooi tijdstip voor wat gezelligheid met vrienden: om 21:00 uur moet je klaarzitten.

De reden van de afwijkende tijden is uiteraard het tijdsverschil in Amerika. De race vindt voor de coureurs namelijk gewoon om 14:00 uur plaats. De teams zijn al aanwezig om aan het tijdsverschil te wennen en Perez gaf al een kleine demonstratie met de RB7 in Dallas. Die late kwalificatie is eigenlijk gewoon om 16:00 uur. De coureurs racen dus gewoon overdag en het ziet ernaar uit dat het droog blijft, warm en een beetje bewolkt.

Mercedes is dominant

In het turbo-tijdperk van de F1 kwalificeerde Mercedes hier altijd op de eerste plek. Een van de redenen is het rechte stuk van 1,1 kilometer, waar de Mercedes serieuze snelheden haalt. Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde in Turkije al tegen de media dat Mercedes alleen maar sneller is gaan rijden op het rechte stuk en dat de RB het niet bijbeent.

Verstappen heeft er vertrouwen in

Max staat sinds de vorige race weer bovenaan in het kampioenschap en hij heeft er vertrouwen in. Op zijn website zegt hij: ‘We zijn altijd competitief geweest in de VS en hebben goede resultaten behaald, dus het gaat erom dat nu om te zetten in een overwinning. We gaan nu naar elk circuit, wetende dat we nu tenminste kunnen strijden voor een podium, maar ook voor een overwinning en dat is anders dan voorgaande jaren.’

Over het circuit zegt hij het volgende: ‘De layout van Circuit of the Americas is echt gaaf. Het asfalt is hobbelig, omdat het op een moeras is gebouwd en dat draagt ​​ook bij aan spanning van de race. De eerste sector is genieten, met veel snelle bochten, vooral in de kwalificatie als je met weinig brandstof rijdt.’

Data en tijden van de GP van Amerika 2021

Vrijdag 22 oktober 2021
1e vrije training: 18:30 uur – 19:30 uur
2e vrije training: 22:00 uur – 23:00 uur

Zaterdag 23 oktober 2021
3e vrije training: 20:00 uur – 21:00 uur
Kwalificatie: 23:00 uur – 00:00 uur

Zondag 24 oktober 2021
Race: 21:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie