Na de GP van Portugal van vorig weekend reist de Formule 1 af naar het Autodromo Enzo e Dino Ferrari voor de GP van Emilia-Romagna 2020. En nee, wij zijn ook geen fan van de naam van deze GP, dus laten we voor het gemak gewoon Imola gebruiken. Naast de vreemde naam is er nog iets aparts aan het aankomende weekend. De Grand Prix duurt namelijk geen drie, maar twee dagen.

Om de teams genoeg tijd te geven om van het ene naar het andere circuit te verhuizen, komen de twee vrije trainingen op vrijdag te vervallen. In plaats daarvan is er maar één vrije training van anderhalf uur op zaterdagochtend. Voor veel personeel en de coureurs zal dit de eerste Formule 1-race op Imola zijn. Van de huidige rijders heeft alleen Kimi Räikkönen hier ooit een race in een F1-auto gereden. Maar ook voor hem zal zijn huidige Alfa Romeo hier niet te vergelijken zijn met de McLaren uit 2006.

Bij andere circuits die voor de teams onbekend waren, zoals Mugello en Portimão, was het al lastig om de baan in drie sessies te leren kennen. Nu is er slechts één derde van die tijd beschikbaar. Reken er dus op dat alles nog niet perfect verloopt in de kwalificatie en de race. De teams die Imola het snelst onder de knie krijgen, zullen de teams zijn die het beste resultaat neerzetten.

Hoe dan ook, dit weekend zal door de weinige oefentijd één van de lastigste raceweekends van het seizoen worden voor de teams en rijders. Reken op onverwachte resultaten en spektakel.

TopGears voorspelling voor de GP van Emilia-Romagna 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Emilia-Romagna 2020

Zaterdag 31 oktober 2020
Vrije training: 10:00 uur – 11:30 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 1 november 2020
Race: 13:10 uur

Reacties

 • Irazu Rules heeft op 30 oktober 2020 geschreven:

  Mijn voorspelling:
  Quali:
  Hamilton
  Verstappen
  Bottas

  Race:
  Verstappen
  Bottas
  Ricciardo

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)