Gisteren was Hamilton op het laatste moment in de kwalificatie te snel voor Valtteri Bottas. Lewis start vandaag op pole position met zijn teamgenoot naast zich. Verstappen start zoals gebruikelijk dit seizoen van P3 en heeft de Ferrari van Leclerc naast zich staan op de grid.

Vlak voor de start gaat het licht regenen op het circuit. Daardoor hebben veel auto’s moeite met de eerste rondes. Verstappen neemt even P2 over maar raakt dan deels van de baan en raakt snel daarna Perez, waardoor hij een aantal posities verliest. Hamilton valt terug naar P3 en Bottas pakt P2. De McLarens maken het meeste van de lastige condities. Sainz stormt al snel naar de leiding en Norris schuift op naar P4.

In ronde 5 weet Verstappen voorbij Norris te komen. In de volgende twee rondes gaan beide Mercedessen voorbij Sainz, waardoor de leiding in de race weer teruggaat naar Bottas en Hamilton. Weer een ronde later kan Verstappen met DRS de McLaren passeren om op de positie terug te komen waar hij gestart is.

Vanaf de inhaalactie van Verstappen wordt het rustiger op het circuit. Langzaam aan worden de softs steeds slechter en rijden de Mercedessen op de mediums weg bij Verstappen. Ook Hamilton klaagt over zijn banden. Vervolgens rijdt hij drie ronden later naar zijn teamgenoot toe om hem te passeren en de leiding over te nemen. Goh, heel slechte banden dus.

Verstappen komt in ronde 24 binnen om zijn afgeragde zachte banden te verwisselen voor de mediums. Omdat de Mercedessen op de hardere banden zijn gestart, kunnen zij langer doorrijden. Hamilton komt pas in ronde 40 binnen voor nieuwe harde banden. De Brit heeft dan al een voorsprong van 10 seconden opgebouwd ten opzichte van zijn teamgenoot. Een ronde later doet Bottas hetzelfde.

Bottas heeft moeite om snelheid te vinden op zijn nieuwe harde banden. Dat zorgt ervoor dat Verstappen dichterbij de Mercedes kan komen. Na vier rondes zijn de banden van Bottas echter opgewarmd en kan hij weer wegrijden bij Verstappen.

Uiteindelijk vinden de meeste gevechten in deze race plaats om de laatste punten in de race. Sinds de inhaalactie van Hamilton voor de leiding was het al snel duidelijk wie er op welke plek van het podium zou staan. Hamilton gaat met deze overwinning aan Schumacher voorbij voor het record van meeste overwinningen, Bottas pakt de tweede plek en Verstappen mag op de laatste podiumplek staan.

Uitslag van de GP van Portugal 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Charles Leclerc
05. Pierre Gasly

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)