Het Formule 1-seizoen is inmiddels al lekker onderweg, maar gek genoeg gaan we aankomend weekend pas naar het tweede circuit. Op de Hungaroring moet het tij voor Red Bull en Verstappen keren, als ze nog iets willen doen tegen de overmacht van Mercedes. Vorig jaar zagen we een zinderende strijd om de leiding tussen Verstappen en Hamilton op het circuit. Toen waren de auto’s op de Hungaroring aan elkaar gewaagd.

Vooral op vrijdag en zondag is er ongeveer 50 procent kans op regen voorspeld. Als de baan weer nat wordt, zal dat in het voordeel werken van Verstappen op zondag. (Zolang het niet té nat is, tenminste, want dan is de Mercedes net iets beter dankzij zijn extra downforce.) Een regenrace maakt het voordeel van een sterkere Mercedes-motor minder groot. Als de grootste troef van Hamilton en Mercedes dan niet meer meetelt, zal het vooral de coureur zijn die het verschil moet maken op het 4,4-kilometer lange circuit. Hopelijk krijgen we dan net zo’n spannend gevecht om de leiding te zien als vorig jaar.

Een andere factor die dit weekend zal meespelen, zijn de strenge coronaregels in Hongarije. Tijdens de vorige twee weekenden konden coureurs nog stiekem even naar huis gaan. Hongarije heeft echter al gedreigd met flinke geldboetes en gevangenisstraffen voor mensen die op plekken komen waar ze niks te zoeken hebben. De coureurs kunnen de komende dagen niet even snel het circuit ontvluchten. Morgen beginnen de vrije trainingen om elf uur en drie uur. Dan kunnen we zien of Red Bull en Verstappen deze race eindelijk weer voor een overwinning kunnen vechten.

TopGears voorspelling voor de GP van Hongarije 2020

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Hongarije 2020

Vrijdag 17 juli 2020
1e vrije training: 11:00 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 18 juli 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 19 juli 2020
Race: 15:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie