Max Verstappen wist gisteren zijn eerste pole position in de Formule 1 te pakken. Hij start vandaag vanaf P1 en heeft Bottas als gezelschap op de voorste startrij. Achter hem vertrekken Hamilton en Leclerc respectievelijk van P3 en P4, met daarachter Vettel en Gasly.

In tegenstelling tot de voorgaande races waar Verstappen vanaf de voorste startrij vertrok, is hij nu wel goed weg. Hij weet de Mercedessen achter zich te houden die met elkaar in gevecht raken. Hamilton gaat daarbij voorbij aan zijn teamgenoot, terwijl Bottas schade aan zijn voorvleugel oploopt en daardoor een aantal plaatsen verliest. Om de vleugel te vervangen maakt hij een pitstop in ronde zes.

Verstappen behoudt in de eerste ronden een leiding van iets meer dan twee seconden. Vanaf de vijftiende ronde begint Hamilton in te lopen op de Nederlander. In ronde 25 maakt Verstappen een pitstop om nieuwe harde banden te halen. Hamilton besluit om langer door te rijden op zijn banden en komt pas zeven ronde later naar binnen. Als Lewis weer de baan op komt, heeft hij een achterstand van 6,5 seconden.

Dat gat wordt echter snel dichtgereden door de Mercedes-coureur. Als hij op de staart zit van Verstappen opent hij gelijk de aanval. Ronde na ronde probeert Hamilton meerdere keren langszij te komen. Verstappen wordt ondertussen gehinderd door het verkeer dat op een ronde wordt gezet. De twee leiders in de wedstrijd gaan in ronde 40 zij-aan-zij door de eerste paar bochten, maar uiteindelijk gaat Hamilton even van de baan, waardoor hij de aanval moet staken.

Tijdens de 49e ronde wisselt Hamilton naar de medium banden. Hij moet op zijn nieuwe, verse banden een gat van 20 seconden goedmaken in 21 ronden. Elke ronde komt Hamilton dichterbij en met nog vier ronden te gaan zit hij weer vlak achter Verstappen. Er zit echter bijna geen rubber meer op de banden van de Red Bull en een ronde later ziet Verstappen de Mercedes voorbij gaan. Hamilton wint de race en Verstappen pakt de tweede plek. Vettel staat op de laatste plek van het podium. Verstappen pakt nog wel de snelste raceronde.

Uitslag van de GP van Hongarije 2019

1. Hamilton
2. Verstappen
3. Vettel
4. Leclerc
5. Sainz
6. Gasly
7. Raikkonen
8. Bottas
9. Norris
10. Albon
11. Perez
12. Hülkenberg
13. Magnussen
14. Ricciardo
15. Kvyat
16. Russell
17. Stroll
18. Giovinazzi
19. Kubica
20. Grosjean

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)