Scenario 01: Hamilton zet stap dichterbij kampioenschap

De Brit staat nu 34 punten voor in het kampioenschap. Hij wist de laatste race niet te winnen, maar door de pech van Ferrari, liep hij nog wel uit in het kampioenschap. Met een winst in Japan wordt de voorsprong minimaal zeven punten groter. Mochten er in de vier races die hierna komen geen gekke dingen gebeuren voor Hamilton, is zijn vierde kampioenschap binnen handbereik.

Scenario 02: Vettel behoudt kansen om wereldkampioen te worden

Sebastian Vettel staat voor een lastige opgave. Deze race is zo goed als zijn laatste hoop om überhaupt nog kans te maken op de grote titel. Met een overwinning kan hij gelijk tweede plek verzekeren. Valtteri Bottas zit de Ferrari-coureur op de hielen, maar gelukkig voor Vettel is zijn vorm ook niet optimaal sinds de zomerstop. Voor Vettel en Ferrari is het vooral belangrijk dat er op Suzuka niet teveel risico’s worden genomen. Nog een uitvalbeurt zou desastreus zijn.

Scenario 03: Red Bull herhaalt het kunstje van afgelopen zondag

Wat hebben we als Nederlandse racefans genoten afgelopen zondagochtend. Na een prachtige inhaalactie op Hamilton reed Max Verstappen een fenomenale race waarin hij niet meer in gevaar kwam. Vooral in de bochtige tweede sector van het racecircuit was zijn Red Bull bloedsnel. Suzuka International Racing Course bevat ook vele bochten waar de RB13 uitstekend uit de voeten moet kunnen. Een tweede overwinning dit seizoen voor Verstappen zou alle eerdere ellende compleet doen vergeten. Helaas zijn de kansen op het kampioenschap al verkeken voor VER.

De GP van Japan in feiten en cijfers

Lengte: 5,8 kilometer Aantal bochten: 18 Aantal ronden: 53 Meeste overwinningen: Michael Schumacher (6) Ronderecord: 1:31.540 – Kimi Räikkönen, McLaren, 2005 Bandenkeuze: Medium – Soft – Supersoft

Programma Formule 1 op Suzuka

Vrijdag 6 oktober 2017 1e vrije training: 03:00 – 04:30 uur 2e vrije training: 07:00 – 08:30 uur Zaterdag 7 oktober 2017 3e vrije training: 05:00 – 06:00 uur Kwalificatie: 08:00 – 09:00 uur Zondag 8 oktober 2017 Race: 07:00 – 09:00 uur
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Lees meer over formule 1
Advertentie