In deze cruciale fase in het kampioenschap reizen de F1-teams af naar een circuit waar ze nog nooit geracet hebben. Dat betekent dat de enige kennis die de team over het Losail International Circuit hebben van de simulator afkomstig is. Met name de trainingen zullen erg belangrijk zijn dit weekend. In deze trainingen verzamelen de teams data zodat de auto’s optimaal afgesteld kunnen worden. Kilometers maken is dus het advies. 

Die afstelling zal geen makkelijke klus worden. Net als bij Spa-Francorchamps is er een lang rechtstuk waarbij je topsnelheid wilt, maar ook een bochtige middensector waar je veel downforce op de auto nodig hebt. Die twee dingen gaan niet samen, dus zal er een compromis gesloten moeten worden. In de drie uur dat de coureurs mogen trainen op dit nieuwe circuit, zal het vinden van die balans de belangrijkste taak zijn.

Grote kans dat je zojuist paniekaanvallen kreeg toen we het over topsnelheid hadden. In de vorige race was Hamilton bliksemsnel met zijn nieuwe interne verbrandingsmotor. Daar zal hij komende race een minder groot voordeel van hebben. Toto Wolff gaf aan dat er voor Hamilton geen geplande motorwissel meer op het programma staat. En deze motor verliest zo’n 20 pk per race, dus hopelijk zitten de Mercedes en Red Bull dit weekend weer wat meer op hetzelfde niveau.

Data en tijden van de GP van Qatar 2021

Vrijdag 19 november 2021
1e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 20 november 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 21 november 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie