Het leek er even op alsof Mercedes dezelfde tactiek toe ging passen als een gescheiden ouder met ontevreden kinderen: geld ertegenaan gooien tot het probleem verdwijnt. Voor Brazilië kreeg Lewis Hamilton een nieuwe motor waardoor hij genoeg power had om naar de eerste plaats te rijden. Door slijtage is zo’n motor een tweede race al minder krachtig en een prijzige tactiek zou zijn om de laatste drie races telkens een nieuwe motor in de auto te hangen.

Lewis zou dan wel een gridstraf krijgen, maar hij zou ook genoeg power hebben om die te compenseren. Alle F1-teams mogen per seizoen maar een bepaald bedrag uitgeven, maar de motoren (die zo’n 10 miljoen dollar zouden kosten) vallen buiten dat budget. Robert Doornbos zei hierover tegen TopGear dat ze hiermee sowieso de snelste motor zouden hebben, maar dat het wel een risico met zich meebrengt. Inhalen gaat niet altijd zonder brokken.

Hamilton krijgt niet weer een nieuwe motor

Toto Wolff zegt nu dat Hamilton niet weer een nieuwe motor zal krijgen. Komende race zal hij gewoon opnieuw met de huidige motor racen. Hierdoor krijgt hij geen gridstraffen, maar zal de extra kracht waarschijnlijk net iets minder zijn dan vorige week. Dat betekent overigens niet dat de motor langzaam zal zijn; de Mercedes-motor is en blijft oppermachtig. Bovendien zijn ook de andere motoren weer een race ouder.

‘Bij elke motor nemen de prestaties af. Dat betekent dat, hoewel we tot het einde van het seizoen met de motor zullen racen, we zeker prestaties zullen verliezen’, zegt Wolff tegen Motorsport.com. Hij vult aan: ‘Met deze motor gaan we door tot het einde van het seizoen. We hebben nog steeds vragen over de betrouwbaarheid, maar we hopen dat we de juiste antwoorden hebben gekregen, en we gaan tot het einde.’ Hopelijk is dit bericht betrouwbaarder dan de boordradio’s van Mercedes.

Advertentie

Reacties

  • Westfalia heeft op 18 november 2021 geschreven:

    Mijn gevoel zegt iets met de brandstof en daardoor hetere verbranding, extra koeling nodig, kortere levensduur. Ferrari is al eerder teruggefloten.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie