Cruciale race voor kampioenschap

Waar Sebastian Vettel in de eerste drie races bovenaan in het kampioenschap stond, zorgde een fout in Bakoe ervoor dat hij die plek verloor aan rivaal Hamilton. Toen de Mercedes-coureur vorig jaar het kampioenschap leidde, gaf hij de voorsprong niet meer uit handen. Als Vettel nog kans wil maken op het kampioenschap van 2018 en zijn vijfde titel is het cruciaal dat hij zorgt dat hij in Spanje Lewis Hamilton verslaat.

Herpakt Verstappen zich op bekend terrein?

De slechte vorm van Verstappen moet een keer ten einde komen. En dat is het enige positieve wat we kunnen zeggen over het huidige seizoen van de Nederlander. Dus wat zou een betere plek zijn om je te herpakken, dan de plek waar je je eerste overwinning pakte en in een klap een hele reeks records verbrak. Wij gaan gewoon weer veel goede moed zondag naar de race kijken.

Nieuw asfalt is verraderlijk voor banden

In de winter heeft het Circuit de Barcelona-Catalunya een verse laag asfalt gekregen. Hier hebben de auto’s tijdens de wintertesten al op gereden, maar destijds sneeuwde het nog in Catalonië, dus de temperaturen zijn nu iets anders. Dit zorgt er dus voor dat de teams moeten uitvogelen hoe zij de banden op de goede temperatuur gaan krijgen. Vooral bij teams die hier vaker moeite mee hebben – zoals Mercedes – kan dit voor problemen gaan zorgen.

Vermogen is niet alles in Barcelona

Natuurlijk heb je ook op dit circuit een lang recht stuk, waar de kracht van de motor een grote rol kan spelen. Maar de rest van het circuit heeft vooral veel bochten, zoals de doordraaier in bocht 3, waarbij wegligging en aerodynamica een grotere rol spelen dan de krachtbron. Red Bull staat bekend om juist sterk te zijn in deze punten, dus Mercedes en Ferrari zullen op moeten passen voor de stieren in Spanje.

TopGear’s voorspelling voor de GP van Spanje

1. Kimi Räikkönen
2. Valtteri Bottas
3. Lewis Hamilton

De GP van Spanje in feiten en cijfers

Lengte: 4,7 kilometer
Aantal bochten: 16
Aantal ronden: 66
Meeste overwinningen: Michael Schumacher (6)
Ronderecord: 1:21,670 – Kimi Räikkönen, Ferrari, 2008
Bandenkeuze: Medium – Soft – Supersoft

Data en tijden van de GP van Spanje

Vrijdag 11 mei 2018
1e vrije training: 11:00 – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 12 mei 2018
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 13 mei 2018
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)