Om logistieke redenen hebben we tijdens deze GP van Emilia-Romagna slechts één vrije training van anderhalf uur dit weekend. Omdat er nog minder tijd dan normaal is om het circuit te leren kennen, is het gelijk druk op de baan met auto’s als de klok tien uur slaat.

Aan het begin van de training begint Max Verstappen sterk. In de eerste helft van de sessie pakt hij meerdere malen de snelste tijd en kan hij de Mercedessen voorblijven. De coureurs hebben dan echter niet allemaal hetzelfde brandstofniveau en dezelfde banden.

Na enkele pogingen van Hamilton op de zachte banden, weet hij uiteindelijk de tijd van Verstappen te verbeteren. Hij rijdt dan een ronde die drie tienden sneller is dan die van de Red Bull. Het lukt Bottas niet om sneller te gaan dan Max, de tweede Mercedes rijdt op een achterstand van vijf tienden.

Het ziet er nu naar uit dat Verstappen in de racesimulaties ook goed mee kon komen met de tijden van beide Mercedessen. Dat zou betekenen dat Verstappen op zondag met de Hamilton en Bottas kan vechten als hij later vanmiddag een sterke startpositie weet te behalen.

Vrije training van de GP van Emilia-Romagna 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Pierre Gasly
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Emilia-Romagna 2020

Zaterdag 31 oktober 2020
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 1 november 2020
Race: 13:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)