Sony en een goed filmavondje op de bank leven onder de dreiging van een gemeenschappelijke vijand: een tekort aan chips. Het ene probleem kun je in het ergste geval laten oplossen door een man op een fiets met een oranje jas en dito rugzak. Voor Sony is het wat lastiger. Het wereldwijde tekort aan chips is een van de redenen waarom zo weinig mensen nog maar een PlayStation 5 kunnen kopen. En dat zorgt voor een dilemma bij Sony: want ga je nu nieuwe games ontwikkelen voor de nieuwe PS5, of betrek je de 110 miljoen PS4-eigenaren er nog bij?

Misschien toch wel Gran Turismo 7 op de PlayStation 4

Een van de grote releases voor de nieuwe PlayStation 5 is Gran Turismo 7. Het spel zou oorspronkelijk ongeveer nu uitkomen, maar traditiegetrouw stelde de ontwikkelaar het spel uit. Doen ze altijd, hoort er een beetje bij. Omdat ze nu een jaartje extra de tijd hebben, kunnen ze bepaalde dingen heroverwegen, zoals een eventuele release voor de PS4. In een interview op het eigen blog, laat PlayStation weten het te overwegen.

PlayStation Blog (voeg hier dat grappige internetplaatje in van Obama die Obama een medaille omdoet) interviewt Hermen Hulst, het hoofd van PlayStation Studios. Ze vragen in hoeverre ze rekening houden met de oude PS4. Hij antwoordt: ‘Je kunt geen community bouwen van meer dan 110 miljoen PS4-eigenaren en daarna zomaar weglopen, toch? Ik denk dat dat slecht nieuws zou zijn voor de PS4-fans, en simpelweg niet goed voor de zaken.’

Hij vult aan: ‘Waar het logisch is om een titel te ontwikkelen voor zowel de PS4 als de PS5 – voor Horizon Forbidden West, de volgende God of War, GT7 – blijven we daar naar kijken. Als PS4-eigenaren die game wil spelen, dan kan dat. Als ze de PS5-versie willen spelen, dan is het spel er ook voor ze. Dat gezegd hebbende, het is belangrijk om pronkstukken voor de PS5 te hebben. Vandaar de ontwikkeling van Returnal en Ratchet, die zijn exclusief voor de PS5.’

Dus GT7 op de PS4?

Er lijken dus duidelijke signalen te zijn dat Sony in ieder geval sterk overweegt om de nieuwe GT7 uit te brengen op de oude PS4. Zolang het geen afbreuk doet aan de PS5-versie (want, laten we eerlijk zijn, die game moet een tijdje mee) lijkt ons dat geen slechte ontwikkeling. Overigens hoef je je geen zorgen te maken dat de servers leeg zouden blijven als de game alleen naar de PlayStation 5 komt: ondanks de schaarste verkocht Sony al bijna 8 miljoen exemplaren. Als het tekort aan chips is opgelost, zullen er genoeg PS5’s zijn om een degelijke racelobby op te zetten.

Reacties

  • Ikke heeft op 5 juni 2021 geschreven:

    Nope gebeurd niet!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)