Auto's met gouden wrap van de weg gehaald

Politie in Hamburg neemt gewrapte auto's in beslag - bezint eer ge verglimt...

Foto('s): TopGear NederlandLamborghini Huracan met gouden wrap van Joel Beukers
Foto('s): Honda AustraliaGouden Honda Civic Type R en NSX en motoren
Foto('s): Blobvisjes / AutogespotGouden Trio Londen
Foto('s): Honda AustraliaGouden Honda Civic Type R
Foto('s): Honda AustraliaGouden Honda Civic Type R
Lamborghini Huracan met gouden wrap van Joel Beukers
Gouden Honda Civic Type R en NSX en motoren
Gouden Trio Londen
Gouden Honda Civic Type R
Gouden Honda Civic Type R

Voor goud gaan, kan in Duitsland een hoop geld gaan kosten. Of in ieder geval ongemak opleveren. In Hamburg haalde de politie twee auto’s met een goudkleurige wrap van de weg. Een gouden wrap zou het overige verkeer verblinden en kan dus gevaarlijk zijn. De auto’s werden overigens na zonsondergang in beslag genomen.

Het ging om een Lamborghini Aventador S Roadster en een Porsche Panamera Turbo van de vorige generatie. De politie in Duitsland is posers zat en treedt op dit moment hard op tegen patsergedrag. De boetes voor bijvoorbeeld geluidsoverlast zijn al verhoogd van 10 naar 100 euro. Dat zullen Lamborghini-eigenaren vast voelen in hun portemonnee.

Is een gouden wrap illegaal in Nederland?

Nergens in de wet staat dat het verboden is om een glimmende wrap aan te brengen, bijvoorbeeld chroom- of goudkleurig. Tijdens een APK-keuring zal er niets van gezegd worden. Het is wél verboden om andere weggebruikers te verblinden of te hinderen. Als je het zo bekijkt, is de wrap inderdaad illegaal. Het is dus een grijs gebied.

We vroegen het JD Customs. Het bedrijf bracht in zijn wrapcarrière al heel wat glimmende folies aan. Voor zover zij weten, heeft nog geen van hun klanten problemen gehad met de polies vanwege de folies. Wel zeggen ze (ook tegen hun klanten) dat het risico altijd aanwezig is. De politie in Nederland is blijkbaar wat coulanter.

Foto: Lamborghini Huracán van Joel Beukers (wrap door Absolute Motors), goudkleurige supercars in Londen en de feestnummers van Honda

Reacties
  1. De politie haalt auto’s met gouden wrap van de weg omdat ze gevaarlijk zijn – Nieuws – Cats Live On Video zegt op 28 december 2019 om 11:51:

    […] Auto’s met gouden wrap van de weg gehaald – topgear.nl/… […]

  2. De politie haalt auto’s met gouden wrap van de weg omdat ze ... | Met Auto zegt op 3 mei 2019 om 06:07:

    […] Auto’s met gouden wrap van de weg gehaald – topgear.nl/… […]

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws