Mag je een auto goud wrappen?

Bezint eer ge verglimt...

Foto('s): TopGear NederlandLamborghini Huracan met gouden wrap van Joel Beukers
Foto('s): Honda AustraliaGouden Honda Civic Type R en NSX en motoren
Foto('s): Blobvisjes / AutogespotGouden Trio Londen
Foto('s): Honda AustraliaGouden Honda Civic Type R
Foto('s): Honda AustraliaGouden Honda Civic Type R
Lamborghini Huracan met gouden wrap van Joel Beukers
Gouden Honda Civic Type R en NSX en motoren
Gouden Trio Londen
Gouden Honda Civic Type R
Gouden Honda Civic Type R

Nergens in de wet staat dat het verboden is om een glimmende wrap aan te brengen, bijvoorbeeld chroom- of goudkleurig. Tijdens een APK zal er niets van gezegd worden. Het is wél verboden om andere weggebruikers te verblinden of te hinderen. Als je het zo bekijkt, is de wrap inderdaad illegaal. Het is dus een grijs (chroom?) gebied.

We vroegen het JD Customs. Het bedrijf bracht in zijn wrapcarrière al heel wat glimmende folies aan. Voor zover zij weten, heeft nog geen van hun klanten problemen gehad met de polies vanwege de folies. Wel zeggen ze (ook tegen hun klanten) dat het risico altijd aanwezig is. De politie in Nederland is blijkbaar wat coulanter.

Mag je een auto goud wrappen en de grens over?

Voor goud gaan, kan in Duitsland een hoop geld gaan kosten. Of in ieder geval ongemak opleveren. In Hamburg haalde de politie een tijdje terug twee auto’s met een goudkleurige wrap van de weg. Een gouden wrap zou het overige verkeer verblinden en kan dus gevaarlijk zijn. De auto’s werden overigens na zonsondergang in beslag genomen.

Het ging om een Lamborghini Aventador S Roadster en een Porsche Panamera Turbo van de vorige generatie. De politie in Duitsland is posers zat en treedt op dit moment hard op tegen patsergedrag. De boetes voor bijvoorbeeld geluidsoverlast zijn al verhoogd van 10 naar 100 euro. Dat zullen Lamborghini-eigenaren vast voelen in hun portemonnee.

Foto: Lamborghini Huracán van Joel Beukers (wrap door Absolute Motors), goudkleurige supercars in Londen en de feestnummers van Honda

Reacties
  1. Rob zegt op 25 augustus 2020 om 10:07:

    Wat is een algemene periodieke keuring keuring?

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken