De BMW M3 Touring komt eraan, en dat is nogal een dingetje voor het Duitse merk. Al jaren flirtten ze met idee van een M3 voor gezinnen, maar het lukte de M-divisie nooit om de raad van bestuur te overtuigen. Tot nu dan. Omdat voorpret de leukste pret is, publiceert BMW regelmatig videootjes met nieuwe informatie over de nieuwe Touring. Voor de nieuwste video nodigen ze M-productmanager Hagen Franke uit om te babbelen.

Franke valt gelijk met de deur in huis en zegt over de Nürburgring-tijden simpelweg: ‘We willen records breken.’ De BMW M3 Touring moet de snelste stationwagen op de Nürburgring worden. Maar wat is eigenlijk de huidige recordhouder? En heeft de nieuwe M3 wel genoeg in zijn mars om deze concurrent te verslaan?

Geen officieel record voor stationwagens op de Nürburgring

De Nürburgring houdt netjes bij welke records er allemaal zijn en welke auto’s ze gevestigd hebben. De ‘snelste stationwagen’ is niet een van deze records. Wel is er bijvoorbeeld de categorie ‘Executive Cars’, waarin de Mercedes-AMG GT 63 S de snelste is. Of is dit toch een ‘Mid-range Car’, een groep die wordt aangevoerd door de Jaguar XE SV Project 8? Of zal BMW doen wat Skoda destijds ook deed: een record claimen in een niet-erkende categorie?

Er is een duidelijke tegenstander

De details zullen ze nog even moeten uitwerken, maar er is wel een overduidelijke tegenstander. In 2017 bracht Mercedes naar buiten dat de AMG E 63 S Estate een rondje Groene Hel deed in 7 minuten en 45,19 seconden. Dat is ongeveer net zo snel als een Mègane RS Trophy-R, maar ruim 15 seconden langzamer dan een Panamera Turbo S (niet de stationwagenversie).

De Mercedes-AMG E 63 S heeft 612 pk, wat waarschijnlijk zo’n 100 pk meer is dan de BMW M3 Touring. Wel is de Mercedes een segment groter, wat een serieuze impact kan hebben op de technische Nürburgring. BMW lijkt in ieder geval zeker van zijn zaak, al denken we niet dat de snelste productieauto overall op de ‘Ring, de Porsche 911 GT2 RS MR (6:43,300), veel te vrezen heeft. We zijn erg benieuwd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)