Hopelijk heb je een grote garage – of ben je goed in Tetris – want deze Brabus GLS 850 vereist wat pas- en meetwerk. En hij is niet alleen groot, hij is ook erg snel. Dus pas goed op met het rechterpedaal, want voor je het weet heb je een Benz ter grootte van een zeecontainer in je woonkamer staan.

De specialisten van Brabus speelden wat met de biturbo V8 van de Mercedes-AMG GLS 63 en kwamen uit op 840 pk en maximaal 1.430 Nm, dat elektronisch gelimiteerd is tot 1.000 Nm. Je banden zullen ze daar zeer dankbaar voor zijn. Ondanks zijn formaat stopt deze Brabus pas met accelereren bij 300 km/u.

Hij moet natuurlijk wel wat gewicht met zich meeslepen, dus om van 0 naar 100 te komen heeft hij wel 4,2 seconden nodig. De GLS slokt normaliter tot wel zeven personen op voor een angstaanjagende rit, maar bij de ombouw kukelde Brabus de achterbank weg en monteerde slechts twee stoelen achterin.

De Brabus 850 GLS is niet zo zuinig, maar wel heel stoer

Aan geluid zal het je niet ontbreken wanneer je in de Brabus GLS 850 rijdt. De GLS gaat – niet geheel onverwacht – wel gepaard met een G-label op het vlak van uitstoot en verbruik. Gelukkig kun je leuk besparen op de aankoopprijs van de auto. Zou je deze tank nieuw kopen, dan ben je maar liefst 372.129 euro kwijt.

Met slechts 100 kilometer op de teller kun je ‘m nu op de kop tikken bij Brabus voor 199.900 euro, weliswaar zonder Nederlandse belastingen.  Een koopje willen we het niet noemen, maar er zijn vast al mensen bezig met het opruimen van hun garage.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)