Normaal als Brabus een project afrondt, kunnen ze trots kijken naar een auto met fors meer vermogen, gouden accenten onder de motorkap en een nieuwe naam met een cijfer erin. Maar tijden veranderen, ook voor tuner Brabus. Daarom focussen ze zich dit keer niet op extra power, maar op het vergroten van de actieradius van de Mercedes EQS.

De ingenieurs gingen met hun laptop aan de slag om de rijhoogte van de EQS aan de voorkant met 15 millimeter te verlagen, en achter met 20 millimeter. Ze voegden wat koolstofvezel spulletjes toe, zoals een lip onder de voorbumper en een spoiler achterop. Tot slot monteren ze een set nieuwe velgen, waarbij de klant kan kiezen uit 20- tot 22-inch modellen.

Alle modificaties zorgen bij elkaar voor een 7,2 procent lagere Cw-waarde, waarmee de EQS volgens Brabus 7 procent meer actieradius krijgt. Een snelle rekensom leert dat de Brabus Mercedes EQS nu geen 731 kilometer ver komt, maar 782 kilometer. Scheelt toch weer. Wat de aanpassingen betekenen voor het comfort, laat zich vooralsnog raden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)