Je vergaapt je aan de Brabus P 900 Rocket Edition: de nieuwste creatie van het bedrijf dat bekend staat als de über G-klasse-tuner. Je ziet gelijk dat de Brabus een heel stuk lager staat dan normaal. Je kunt hem namelijk 45 milimeter lager zetten met de speciale ophanging. Daarnaast hebben ze ook een laadbak toegevoegd. Die aanpassingen zijn nog maar het topje van de ijsberg.

De verlaagde Brabus krijgt 24-inch aluminium velgen die worden bijgestaan door koolstofvezelkappen, genaamd aero-disc. De aero-disc zorgt voor een betere luchtstroom. Achter de cabine, waar je prinsheerlijk met z’n viertjes kunt vertoeven, vind je een laadbak die waarschijnlijk negen van de tien keer leeg is.

De ruige look van de Brabus P 900 Rocket Edition wordt in het donker versterkt dankzij een rits rode lichten. Een combinatie van Rocket Grey en Rocket Red in de cabine moet hem nog sexyer maken. Leuke feature op de motorkap is Brabus’ powerview: een raampje ter hoogte van de motor laat je kwijlend kijken naar het motorblok. We moeten heel erg ons best doen om niet te denken aan een bepaalde wijk in onze hoofdstad.

Specificaties van de Brabus P 900 Rocket Edition

Over die motor gesproken: de G-klasse heeft een 4,5-liter V8-motor met een dubbele turbo. Die achtcilinder zorgt voor een vermogen van 900 pk en 1.250 Nm koppel. Hij haalt een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden en de topsnelheid is 280 km/u. Het vermogen gaat via een negentraps automatische versnellingsbak naar alle vier de wielen.

Je kunt rijden in twee standen: Sport en Coming Home. In de sportstand doet de Brabus er alles aan om je doof te maken. Als je het rustiger aan wilt doen, zingt hij een toontje lager in de Coming Home-stand. De Brabus P 900 Rocket Edition is ultra-zeldzaam. Er komen er namelijk maar tien van. Ze gaan allemaal voor 649.638 euro en dat is nog zonder belastingen. Dan heb je wel een unieke en lage G-klasse waarmee je zeker de show steelt.

Brabus 900 Crawler (G-klasse offroader)

LEES OOK: Brabus 900 Crawler is een knotsgek woestijnspeeltje

Voor als je liever in het zand speelt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)