De berichtgeving omtrent de Volkswagen Golf GTI TCR was nogal een debacle. Eerst sprak Volkswagen van de snelste Golf ooit – maar dat was al de Golf R met een topsnelheid van 270 km/u. Toen kwam correctie: de snelste Golf GTI ooit. Helaas was die titel al geclaimd door de Clubsport S met een topsnelheid van 265 km/u. Goed, het scheelt maar 1 km/u, maar feiten zijn feiten.

Uiteindelijk ging Volkswagen Nederland maar voor de titel ‘Exclusieve Golf GTI TCR komt naar Nederland’. Feitelijk helemaal waar, maar de snelste GTI nu te koop had ook geklopt. Hoeveel was er voor Volkswagen nodig geweest om wél de snelste GTI ooit te zijn? Het antwoord is meer dan 340 pk. Want de nieuwe Abt Volkswagen Golf GTI TCR met 340 pk pronkt met een topsnelheid van 265 km/u.

Zo makkelijk is het dus niet om van een GTI de snelste te maken. Abt verhoogt het vermogen van 290 naar 340 pk en wint daar slechts 1 km/u per uur mee bij de topsnelheid. Het koppel groeit met 50 Nm naar 430 Nm. De Abt Volkswagen Golf GTI TCR sprint in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u, dat is 0,2 seconden sneller.

De beperkende factor bij de Abt Volkswagen Golf GTI TCR is overduidelijk zijn voorwielaandrijving. Dus als je een rechtuit-kanon wilt, kun je beter een Golf R laten tunen naar 400 pk. Mogen we adviseren, als je een GTI wilt, een handbak te nemen en je niet bezig te houden met sprintjes?

Reacties

  • r.verhof heeft op 14 augustus 2019 geschreven:

    ik vindt dit zeer goede tijdschrift voor de auto liefhebbers.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)