'Crazy Karts' in Utrecht is Mario Kart in het echt

In Utrecht kun je binnenkort driftkarten met obstakels

Foto('s): Pixabay
Foto('s): NintendoMario Kart Tour
Foto('s): Nintendo
Foto('s): Nintendo
Foto('s): Pixabay
Mario Kart Tour

Al die uren Mario Kart die je de afgelopen weken erop hebt zitten, gaan binnenkort hun vruchten (of de schillen daarvan) afwerpen. Zodra de hele crisis voorbij is, kun je namelijk gaan Mario Karten in het echt, in Utrecht. Een bedrijfshal wordt ingericht om daar met ‘Crazy Karts’ te rijden. Het idee van Crazy Karts komt uit de Verenigde Staten en Utrecht zou in Nederland de primeur hebben. Het zijn karts met zwenkwielen achter en één sturend en aangedreven wiel voorop. Onderaan de pagina zie je de karts in actie.

‘De karts zijn speciaal gebouwd om mee te kunnen driften; dat geeft het een unieke beleving. Bij Crazy Karts draait het niet alleen om het racen, maar ook echt om beleving, strategie en behendigheid. Het is Mario Kart in levenden lijve’, zegt mede-eigenaar Paul Kleine tegen AD.nl. ‘Het wordt een spel, maar ook echt een beleving. Met licht- en geluidseffecten hopen we een leuke activiteit neer te zetten. Ook willen we elementen toevoegen van Mario Kart, zoals olievlekken op de baan, waardoor mensen langzamer gaan rijden’, vult hij aan.

Op en rond de kartbaan zul je overigens geen verwijzingen naar het spel vinden, want dat vindt Nintendo niet leuk. De Crazy Karts zijn onderdeel van The Building Company en het parcours komt aan de Admiraal Helfrichlaan in Utrecht. Dat ligt niet al te ver van de Jaarbeurs en is dus ook goed bereikbaar met het OV, als je daarna ter afsluiting een koude kletser wilt doen. Eind april moet de Mario Kart-baan klaar zijn, en dan is het afwachten op het moment dat bedrijven weer open mogen gaan.

Een indruk van de Crazy Karts in Utrecht

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws