Al die uren Mario Kart die je de afgelopen tijd erop hebt zitten, gaan binnenkort hun vruchten (of de schillen daarvan) afwerpen. Zodra de hele crisis voorbij is, kun je namelijk gaan Mario Karten in het echt, in Utrecht. Een bedrijfshal wordt ingericht om daar met ‘Crazy Karts’ te rijden. Het idee van Crazy Karts komt uit de Verenigde Staten en Utrecht zou in Nederland de primeur hebben. Het zijn karts met zwenkwielen achter en één sturend en aangedreven wiel voorop. Het nieuws dat de baan kwam was al langer bekend, maar nu zijn er ook goede foto’s.

‘De karts zijn speciaal gebouwd om mee te kunnen driften; dat geeft het een unieke beleving. Bij Crazy Karts draait het niet alleen om het racen, maar ook echt om beleving, strategie en behendigheid. Het is Mario Kart in levenden lijve’, zegt mede-eigenaar Paul Kleine tegen AD.nl. ‘Het wordt een spel, maar ook echt een beleving. Met licht- en geluidseffecten hopen we een leuke activiteit neer te zetten. Ook willen we elementen toevoegen van Mario Kart, zoals olievlekken op de baan, waardoor mensen langzamer gaan rijden’, vult hij aan.

Op en rond de kartbaan zul je overigens geen verwijzingen naar het spel vinden, want dat vindt Nintendo niet leuk. De Crazy Karts zijn onderdeel van The Building Company en het parcours komt aan de Admiraal Helfrichlaan in Utrecht. Dat ligt niet al te ver van de Jaarbeurs en is dus ook goed bereikbaar met het OV, als je daarna ter afsluiting een koude kletser wilt doen. Eind april was de oorspronkelijke openingsdatum voor de Mario Kart-baan, maar dat is helaas uitgesteld tot 2021.

Een indruk van het Mario Karten in Utrecht

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie