Motorwissels zijn op zich al lastige karweitjes. Het motorblok moet maar net passen en dan moet je hem ook nog eens aan de praat krijgen. Je verdient nog meer kudos wanneer je een ogenschijnlijk te grote motor in een te kleine auto krijgt gepropt. Het lukte de eigenaar van deze klassieke BMW E21 3-serie met V10 die nu te koop staat.

Er is nog maar weinig origineels over van de oude 3-serie. Er is een bredere voorbumper en de wielkasten zijn behoorlijk uitgegroeid. Verder probeerde de bouwer zoveel mogelijk van de E60 M5 over te zetten naar de kleine 3-serie. Onder meer de wielen komen van de M5, maar het pronkstuk ligt natuurlijk onder de motorkap.

Specificaties van de BMW E21 3-serie met V10

De 5,0-liter V10 had origineel een vermogen van 507 pk. Je kent de eigenaar nu een beetje, dus je verwacht waarschijnlijk dat hij de motor ook heeft getuned. Maar natuurlijk: naar 608 pk, zo claimt hij. Het hogere vermogen werd bereikt dankzij chiptuning en een sportuitlaat. We geven toe dat we even hardop hebben gelachen om het interieur. Het dashboard is letterlijk afgezaagd om het in de E21 te krijgen.

Wij zijn wel fan van deze dwaze 3-serie met V10; en dan hebben we zijn motor nog niet eens horen ronken. De auto staat te koop bij onze oosterburen. De vraagprijs is 49.000 euro, oftewel ongeveer wat je tegenwoordig kwijt bent voor een B-segmenter met wat opties. Alleen al voor het idee zouden we je adviseren om het te doen – al vrezen we wel dat de (ongetwijfeld heel vaardige) bouwer geen garantie geeft.

Reacties

  • Iza heeft op 5 december 2022 geschreven:

    Beste Bas,

    Deze eigenaar ken ik goed van deze BMW E21 3-serie met V10. Hij is nl mijn neef. Grootgebracht met het repareren en herstellen van auto’s na botsingen. Als kind al zat hij met onze opa en zijn vader in de garage mee te sleutelen. Op 14 jarige leeftijd reed hij eens op een oude motor uit 1964. Hij hoorde direct aan het geluid en voelde tijdens het rijden wat eraan mankeerde. Hij regelde de onderdelen liet het toen dubbelchecken door z’n vader. Motor werd doorverkocht. Hij heeft een echte passie voor auto’s en wat erbij komt kijken. Zo is hij vandaag nog steeds, hij hoort direct aan het geluid van de motor of er iets mankeert. Hij is heel goed in zijn vak en hij levert vakmanschap.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)