Wat een wisselend jaar is het geweest voor autoliefhebbers. De benzineprijzen rezen de pan uit, chips waren niet aan te komen en het is dit jaar zeker geworden dat we gaan rekeningrijden. Al duurt dat laatste nog eventjes. Dit was ook het jaar dat de Felicity Ace zonk, de Aventador uit productie ging en we eindelijk de Valkyrie op de Nederlandse wegen zagen.

Maar waar wordt de TopGear-lezer in 2022 blij van? Uit deze lijst van populairste berichten op TopGear in 2022 komt de politie verdacht vaak voor. Daarnaast worden TG-lezers graag slimmer van de artikelen – de weetjes en feitjes zijn nog altijd populair. We zijn heel benieuwd waarmee de lijst van volgend jaar gevuld zal zijn.

10. Waarom rijdt de Action met van die grote trailers?

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op de snelweg: die extra grote trailers. Vaak van de Action, maar er zijn genoeg andere bedrijven die ook met de trailers rijden. Maar waarom rijden niet alle vrachtwagens met extra grote trailers? Je komt erachter als je op de blauwe letters klikt.

09. Waarom het soms beter is om Euro 98 te tanken (als je auto ook tegen E10 kan)

Waarom je soms beter Euro 98 kunt tanken in plaats van Euro 95 (ook als je auto tegen E10 kan)

We hadden het al even over de stijgende energieprijzen. Het is dan ook niet gek dat je wilt weten waarom benzine die duurder is, soms beter is om te tanken. Er is zelfs een manier waarop het goedkoper is om Euro 98 te tanken. Je leest het hier boven.

08. Dit is het nieuwe logo van Audi (en het is wel eventjes wennen)

nieuwe logo audi

De meeste automerken waren al eerder met het veranderen van de logo’s, maar zelfs in 2022 was nog niet iedereen gewend. Zo denken nog veel mensen dat er een nieuw automerk met het logo KN rijdt. Audi maakte het wat minder spannend door vast te houden aan de vier bekende ringen. Maar wat veranderde er precies?

07. Blijkbaar kun je je voorruit een stuk sneller ontdooien met je zonneklep

Natuurlijk staat er een simpel trucje in deze lijst. Het kwik kwam aan het einde van 2022 een aantal keer onder nul waardoor menig voorruit vastvroor. Het is dan logisch dat je elke techniek aangrijpt om het ontdooiproces te versnellen. Je leest hier hoe je dat precies doet met de zonneklep.

06. De politie zet een wel heel bijzondere BMW-caravan stil langs de weg

BMW-aanhanger 3-serie E30 Touring

Ook in 2022 zijn er genoeg liefhebbers voorbijgekomen die wat bijzondere creaties hebben gebouwd. Deze BMW 3-serie Touring van de E30-generatie met bijpassende caravan spande de kroon. Hij werd staande gehouden door de politie. ‘We hebben de boel nader bekeken en alles bleek in orde. Het matras in de BMW-aanhanger zag er overigens erg comfortabel uit’, schreef de politie op Facebook.

05. Kosten Rekeningrijden: dit wordt in 2030 ongeveer de prijs per kilometer

Rekeningrijden: dit wordt ongeveer de prijs per kilometer

Een lokale ontwikkeling die veel gaat veranderen in Nederland: het rekeningrijden. Al is het nog ver weg, het is toch goed om je te informeren voordat het hier is. In juli kwam NRC met een inschatting van de kosten van het rekeningrijden. Hier lees je wat je ongeveer in de toekomst gaat betalen aan belasting.

04. Politie arresteert man die dankzij apparaatje voor minder dan 1 cent per liter kon tanken

Audi RS 3 Sportback Lamborghini Aventador SVJ Roadster tankstation tanken benzine

Een man zou volgens de politie voor 8 dollar een enorme 800 Amerikaanse gallons aan benzine gejat hebben, wat neerkomt op ruim 3.000 liter voor ongeveer 8 euro. Goede deal, maar de man viel – helaas voor hem – door de mand. Je leest hierboven het hele verhaal.

03. Man maakt inschattingsfout bij flitspaal, maar dat levert wel een leuke foto op

Volkswagen Golf 5 GTI op de Autobahn

Nee, niet deze foto hierboven. Voor de echte foto moet je even op de blauwe letters boven deze afbeelding klikken. Op een Duitse snelweg reed een man te hard langs een flitspaal, maar op de foto is te zien dat hij de flitspaal niet gemist heeft.

02. Waarom je vaak auto’s te hard door de trajectcontrole ziet rijden (die geen boete krijgen)

Interessante informatie blijft goed scoren. Je hebt ze in de trajectcontrole vast voorbij zien vliegen. En dat terwijl je zelf de maximale snelheid rijdt. Waarom krijgen die hardrijders geen boete wanneer ze door een trajectcontrole rijden? Je komt het hierboven te weten.

01. Vrouw krijgt bizarre parkeerboete van 6,6 miljoen euro, maar reageert geniaal

Envelop van het CJIB met boete (snelheidsboete)

Gefeliciteerd! Het kostte wel een boete van 6.648.444 euro, maar je hebt het populairste bericht op TopGear in 2022. De Griekse vrouw bleek ook nog eens in bezit van een gezonde portie humor en zelfspot. Uiteindelijk hoefde de vrouw de gigantische parkeerboete niet te betalen. Hoe dat zit, lees je in het best gelezen bericht van TopGear in het afgelopen jaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)