Psst, luister eens. Ergens in Nederland staat een Dodge Charger SRT Hellcat te koop. Hij staat met 717 pk, 881 Nm koppel én een Nederlands kenteken op je te wachten. En wij weten waar.

De Dogde Charger SRT Hellcat is een bruut met een 6,2-liter HEMI SRT V8. Veel hoofdletters staan natuurlijk gelijk aan bizarre prestaties: meer vermogen dan een Lamborghini Huracán EVO, 0-100 kilometer per uur in 3,6 seconden en een topsnelheid van 326 km/u. Lekker hoor.

De Nederlandse staat is om ecologische redenen geen groot fan van de SRT Hellcat, dus ga je ‘m in Nederland niet veel zien en al helemaal niet snel in de showroom aantreffen. Des te bijzonderder is het dat er een gloednieuw exemplaar te koop staat in het pittoreske Almere.

Hij heeft 5 kilometer op de teller en gaat gehuld in de ingetogen kleur Granite. Zo gokken we, want de grijstinten die Dodge aanbiedt in de configurator lijken nogal op elkaar. Omwille van de naam waren wij voor Destroyer Grey gegaan, maar dat terzijde. Het cognackleurige interieur moet wel een beetje je ding zijn.

Kost dat, zo’n Dodge Charger SRT Hellcat?

Je pikt hem op bij Venza Exclusive Cars voor, schrik niet, 169.999 euro. Voor dat geld en een beetje kun je natuurlijk ook een nieuwe Porsche 911 Cabrio kopen, maar daar kun je dan weer niet met z’n vieren in cruisen.

Reacties

  • Tomer vd heuvel heeft op 9 januari 2019 geschreven:

    mij actuele achtergrond hoeveelheid is 938 allenmaal van autos en allen maal van julie fotos
    bedankt

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)