Het is altijd leuk als we nieuws krijgen van Novitec, de Duitse tuner die o.a. Ferrari, Maserati en Rolls-Royce aanpakt. Ongeveer een jaar geleden kwam Novitec Rosso (de wijsneusjes van Novitec die zich puur op Ferrari’s richten) met een aangepaste Ferrari 488. Waarschijnlijk was deze Ferrari 488 door Novitec nog niet extreem genoeg, want nu komen de Duitsers met een wel heel brute ‘widebody-versie’ van de 488 GTB en de 488 Spider, genaamd Novitec N-Largo.

Wat houdt N-Largo in?

Als Novitec de naam N-Largo aan een Ferrari hangt, is de motor flink aangepast, is de carrosserie vele centimeters breder en is het achterwerk groter dan dat van je schoonmoeder. De bodykit voor de 488 is vooral gericht op ‘efficiënte aerodynamica tot in de kleinste details’.

De Ferrari 488 door Novitec is in totaal 14 centimeter breder op de achteras dan de standaard 488. Dit komt vooral door de bredere wielkasten. De veranderingen aan de voor- en achterbumper hebben ook een goede reden. Zo krijg je bij de N-Largo-kit een lipje onder de voorspoiler. Deze zorgt ervoor dat de 488 stabiel blijft bij hoge snelheden. De nieuwe spoiler en de diffuser aan de achterkant zorgen voor nog meer downforce.

De N-Largo heeft ook nog leuke schoentjes gekregen. Ze bestaan uit drie delen, volledig handgemaakt door Novitec en te bestellen in 21 of 22 inch.

Hoe hard gaat de Ferrari 488 door Novitec?

Laten we zeggen dat de 488 N-Largo best wel een stukje harder gaat dan zijn standaard broertje. De Italiaanse achtcilinder heeft nu 772 pk en 892 nm. Dat is 102 pk en 132 Nm meer. Dit zorgt voor leuke prestaties. Een sprintje van 0-100 doet hij in 2,8 seconden en de topsnelheid ligt op 342 km/u.

Hoeveel gaat Novitec er produceren?

Zoals we gewend zijn van Novitec is er maar een beperkte oplage voor deze auto. Van de Novitec F12 N-Largo S zijn er in totaal maar negen gemaakt. Van de Ferrari 488 door Novitec worden in totaal 22 exemplaren gemaakt, elf coupés en elf 488 spiders. Dus wie zijn paardje nog wil laten kietelen door Novitec, kan maar beter een beetje vlot contact opnemen met de sales-afdeling. Er zijn waarschijnlijk nog wel meer dan 21 andere mensen geïnteresseerd in de N-Largo kit. Kosten? Geen idee, maar reken op veel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)