Puristen zullen je vertellen dat de Fiat 500e Cabrio helemaal geen cabriolet is. Ze hadden de open 500 beter 500e Tetto Scorrevole (Italiaans voor schuifdak) kunnen noemen. Had ook niet misstaan, als je het ons vraagt. Dat de Fiat 500e toch ook een ‘echte’ cabriolet kan zijn, bewijst carrosseriebouwer Castagna Milano met deze Tender2.

Vergis je niet in de kleur die deze elektrische 500 draagt; het is echt geen Abarth 500e. Overigens wil Castagna Milano jouw Abarth ook best ombouwen naar de Tender2. In de basis betaal je het bedrijf om de nodige zaken weg te nemen. Denk aan het dak, de deuren en de achterklep. Hierdoor is de auto 80 kilo lichter. Je krijgt er ook een aantal dingen voor terug. Zo is de Tender2 bedolven onder mahoniehout zodat hij doet denken aan de plezierjachten in Italiaanse havens.

Het chique interieur van de Fiat 500e Cabrio Tender2

Verder kom je gevlochten riet tegen dat van een picknickmand lijkt te komen, een knipoog naar de klassieke 500 Jolly. Het interieur is verder opgeleukt met eco-vriendelijk leer in de driekleurige combi zwart, bruin en crème. Ook dit ziet er allemaal keurig en luxe uit. Boven de nieuwe stoelen – die bij BMW vandaan komen – staan rolbeugels, voor als je de haarspeldbocht in Monte-Carlo net wat te scherp neemt.

Mocht de Italiaanse zon iets te hard door je D&G-bril schijnen, dan kun je een schaduwdoek over de auto spannen als geïmproviseerd dak, zo laat Castagna Milano aan TopGear Nederland weten. De 500e Cabrio heeft hierdoor wat weg van een biminiboot – je weet wel, zo’n huurbootje met een zeiltje als dak. Wat de ombouw met de actieradius van de 500e doet, maakt Castagna Milano niet bekend.

Verder vertelt de carrosseriebouwer ons ook wat het grapje precies gaat kosten. De prijzen beginnen bij 60.000 euro. Daarmee is de ombouw bijna twee keer zo duur als de oorspronkelijke Fiat 500e Cabrio zelf. In Nederland kost die namelijk 32.990 euro en in België 34.290 euro. We hebben het idee dat de doelgroep van Castagna Milano niet ieder jaar met de caravan naar het Gardameer rijdt, maar eerder naar een chique vakantievilla vliegt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie