Gisteren berichtten we je over een gepantserde versie van de BMW X5, de zogeheten Protection VR6. Dat staat voor het indrukwekkende niveau van bepantsering dat de auto heeft. Waarschijnlijk was je net zo onder de indruk als wij van de plaatjes van de sinistere Bimmer met blauwe zwaailichtjes. Maar vandaag trakteert het merk ons op wat we, met onze mild zieke geesten, écht willen zien. Dit is hoe het eruitziet als de gepantserde BMW X5 beschoten wordt.

Kogels uit een AK-47, TNT, handgranaten – de X5 zou het allemaal moeten kunnen weerstaan. Maar om erachter te komen of dat ook echt zo is, zul je het moeten testen. Het liefst vrij uitgebreid. Zo te zien is dat dan ook wat er met dit arme exemplaar is gebeurd.

Genadeloze kogelregens vernielden de carrosseriepanelen en de ruiten, maar vreemd genoeg zijn de buitenspiegels ongeschonden. Dat is nog eens stevig spul. Hoe dan ook zou het ons niet verbazen als iemand hier fris en fruitig uit had kunnen stappen. Sterker, dat weten we wel zeker, want anders zouden deze plaatjes van de beschoten BMW X5 niet zo triomfantelijk openbaar worden gemaakt. Maar toch: een klein beetje pijn doet het wel om naar deze plaatjes te kijken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear