Met de komst van hun eerste volledig zelf gebouwde auto begint Hennessey trekjes van een echte autobouwer te vertonen. Zo plakken autofabrikanten graag namen en logo’s van duurdere modellen of raceauto’s op hun wat meer doorsnee aanbod. Kijk bijvoorbeeld naar de Abarth 695 Edizione Maserati en de VW Golf TCR. En nu is hier de Hennessey Venom 775 – geen hypercar die 400+ rijdt, maar een Ford F-150 met een supercharger.

Een laf speciaaltje met contrasterende stiksels en een onredelijk prijskaartje is de Hennessey F-150 Venom allerminst. Te beginnen met het vermogen van de 5.0 V8, dat stijgt naar een royale 785 pk. De 0-100-tijd verschrompelt naar net boven de 4 seconden. Een kwartmijlsprint (402 meter) duurt nog maar 12,1 seconden en de F-150 passeert de eindstreep met een snelheid van 186 km/u. Er zijn Lamborghini’s (van een paar jaar oud) die het langzamer doen.

De Hennessey F-150 Venom staat 15 centimeter hoger door nieuwe dempers en offroad-banden. Brembo-remmen zorgen voor meer stopkracht en de voorbumper is steviger en voorzien van een led-lichtbalk. Je krijgt een stel graphics en een nieuwe uitlaat. Het interieur pakt Hennessey ook desgewenst aan. Het volledige pakket kost net geen 50.000 euro – zonder de F-150 trouwens, die moet je zelf aanleveren. Slechts 100 stuks worden er gebouwd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie