Oh, het zal heus aan ons liggen. En wij snappen ook wel dat een mondiaal opererende fabrikant niet een modelnaam gaat aanpassen omdat een of andere frituurboer toevallig zijn gehaktstaaf precies dezelfde naam heeft meegegeven. Maar toch: elke keer dat het over de Kia Picanto gaat…

Hoe dan ook: de verkopen van de kleine Kia lijden er bepaald niet onder – ze gaan als warme broodjes (broodje Picanto, waarom niet, eigenlijk?) over de toonbank. Toch vindt Kia het kennelijk zonde niet nog een extra graantje mee te pikken van de SUV/crossover-hausse door de Picanto nog wat pittiger te maken. En zie daar: de Kia Picanto X-Line.

Doet ie nog iets écht pittigs, die Kia Picanto X-Line?

Nou, het uiterlijk krijgt al aardig wat extra peper in z’n achterkant. En voorkant. En zijkanten. Uiteraard volgens het internationaal beproefde recept: een reep plastic rond de wielkasten, voor en achter zilverkleurig plastic dat op skidplates moet lijken, en bumpers die dikker zijn dan iemand die de snackbar op dagelijkse basis bezoekt. Er is trouwens niets mis met je scherm: die felgroene dingetjes in z’n grille en bumper zijn echt zo bedoeld. Maar als je het niets vindt, wil Kia ze ook best grijs laten. Zo zijn ze. En dan staat de X-Line tot slot nog anderhalve hele centimeter hoger op z’n pootjes ook. Het is allemaal spierballengedoe op niks af, want hij moet alles gewoon met zijn voorwieltjes doen. Kereltje met kapsones dus. Maar wacht: er is meer.

Geef ons meer, geef ons meer!

De Kia Picanto X-Line wordt ook nog eens  voorzien van de éénliter driecilinder die je ook in de Ceed kunt aantreffen. Die levert maar liefst 100 pk, waardoor die X-Line meteen de stevigst gekruide Picanto is die je kunt krijgen. Doe je er alsnog meer dan 10 seconden over om 100 km/u te bereiken (10,1, om precies te zijn), maar goed: je kunt ook blijven zeuren. Wil je trouwens wel die motor maar niet al die aanbouwsels: binnenkort komt de Picanto GT-Line, die heeft ‘m ook. Voor de Kia Picanto X-Line kun je je in het laatste kwartaal van dit jaar bij je lokale Kia-snackbar melden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)