De Land Rover Discovery Sport is een stuk stijlvoller en geschikter voor de P.C. Hooftstraat dan 27 jaar geleden, maar heeft hij ook nog steeds dezelfde potentie als zijn voorgangers? De originele Discovery uit 1989 kreeg het namelijk voor elkaar om een trein te trekken. Nu wil Land Rover bewijzen dat onder de vormgeving nog steeds dezelfde spierballen schuilgaan. Auto-naar-spoorweg-specialist James Platt en Land Rover-testrijder Karl Richards gingen aan het werk.

Oké, wat deden ze met die Land Rover Discovery Sport?

Men neme een Land Rover Discovery Sport met 2,0-liter Ingenium dieselmotor, een drie wagons tellende honderdtonner, een idyllisch Zwitsers landschap en een mooi muziekje. Het zijn de ingrediënten voor een prachtige video, al missen we toch een beetje de spierballen, het geschreeuw en de bandenrook. Bovendien wordt er hier op de redactie gefluisterd dat je met een beetje Volkswagen Golf ook al een heel eind komt.

Was het niet veel leuker geweest als ze de nieuwe en de oude Discovery aan elkaar hadden geknoopt om kijken welke het sterkst is? Oh, wacht: er waren al een paar Engelse boeren die dat hadden bedacht. Mooi man.

Dit vinden we stiekem toch leuker om naar te kijken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)